20-12-2017 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

The Great Bubble Barrier

Plastic in de zee en meren is voor ons als windsurfers niet alleen een doorn in het oog, het is al jaren een groot probleem. Onlangs vroeg Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe hier ook al aandacht voor. Drie Nederlandse chicks hebben een idee om het plastic afval nog voordat het de zee in kan stromen op te vangen. 

Dit is nodig omdat plastic in de natuur een groot probleem is. De initiatiefnemers hebben het idee bedacht en vervolgens uitgewerkt. Voor dit idee hebben de dames subsidie gekregen om eens goed uit te testen of de muur van bubbels in het water ook echt werkte, en dat deed het!

“Eenmaal in het water zorgt plastic voor verstikking van dieren en schade aan boten. Samen moeten we dit probleem aan gaan pakken. Dagelijks draagt zwerfafval in onze steden bij aan de plastic soep in de oceanen. 80% van het afval in de oceanen komt namelijk van het land. Het grootste gedeelte zie je niet eens omdat het onder het wateroppervlak verdwijnt. The Great Bubble Barrier pakt dit probleem dicht bij de bron aan, hier, in onze grachten, kanalen en rivieren. Een Bubble Barrier vormt een barrière voor plastic, maar laat vissen en schepen ongehinderd passeren. Onze oplossing kan overal en continue toegepast worden. “ Aldus een van de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers zijn een crowdfunding gestart, doneren kan hier. 

 van