Green Marathon van Schwalbe

Green Marathon van Schwalbe. Soms zijn er van die ontwikkelingen waarvan je hoopt dat ze snel iets groters in gang zetten. Schwalbe presenteert de Green Marathon, de eerste fietsband die van gebruikte fietsbanden wordt gemaakt. Deze nieuwe Marathon bestaat in totaal voor zeventig procent uit gerecyclede en hernieuwbare materialen. De productie van de nieuwe Marathon bespaart zo’n 34 procent CO2 vergeleken met het vorige model, zonder dat concessies worden gedaan wat betreft prestaties op het gebied van lekbescherming en levensduur van de band.

We sommen het materiaalgebruik even kort op: het Addix Eco-rubbermengsel bestaat zowel uit de rCB (gerecycled carbon black), natuurlijk rubber, gerecycled rubber en silica uit rijstschillen; de compound is voor 98 procent vrij van schadelijke stoffen; de anti-leklaag GreenGuard bestaat voor een derde uit gerecyclede latexproducten, de overige twee derde is de Fair Rubber; de hieldraad is gemaakt van gerecycled staal.

Fair Rubber betekent dat het natuurrubber eerlijk wordt verhandeld en afkomstig is van gecertificeerde rubbertappers. Deze tappers krijgen een betere prijs voor hun waar. Vergeleken met zijn voorganger is de Green Marathon van Schwalbe niet alleen een stuk milieuvriendelijker, maar hij heeft ook een veel moderner en sportiever profielontwerp. Zonder in te boeten op lekbescherming. Het maakt deze nieuwe Schwal- be-band bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik, denk aan stads- en toerritten. Of je nu op een gewone toerfiets rijdt of op een e-bike. Kortom, de Green Marathon is er zeker een om in overweging te nemen wanneer je toe bent aan een nieuwe fietsband.


Dit artikel “SCHWALBE GREEN MARATHON?” komt uit Electrified #2 van 2023. Kijk voor meer artikelen of voor meer electrified nieuws en reviews, leesvoer en de andere magazines op Ebike magazine. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified magazine en volg ons op Facebook en Instagram.

 van