22-07-2013 - Surfen, Nieuws

Green Surfer Award 2013 – Julian van Vliet

Sommige surfers zijn beter dan anders .. En dat mag soms best eens gezegd! Surfrider Foundation Holland reikt daarom dit jaar voor het eerst de Green Surfer Award uit aan de surfer die net iets meer doet ..

Tijdens het Reef Midsummer Night event op 27 juli bij Aloha in Wijk aan Zee reikt Surfrider Foundation Holland deze award uit. Support je favoriete kandidaat door de video te delen of te liken! En geef je comments waarom jij denkt dat Hans, Julian of Chris dit jaar de Green Surfer Award moet winnen.

Eerste genomineerde is Julian van Vliet:

Julian Yoshi van Vliet is vermoedelijk Nederlands bekendste ding repair guy met zijn bedrijfje Ding Doctor op FAST in Scheveningen. Nog niet zo lang geleden is Julian ook begonnen met shapen onder de naam JY boards.

Julian studeerde duurzaam ontwerpen en is er van overtuigd dat surfboards nog steeds veel duurzamer gemaakt kunnen worden. Julian gebruikt voor zijn JY boards enkel gerecyclede en duurzame grondstoffen. Ook zijn shapes – die hij pre-shaped met een home-built shaping machine – zijn gericht op het gebruik van minder materiaal. Zijn Carver is nu al een legendarische shape.

[vimeo id=”70289279″]

 van