05-11-2010 - Skiën, Nieuws

Greg Hill’s doelen voor dit jaar.

Greg Hill is gek, gek van skien. Feitelijk grenst zijn passie voor de sport aan extreme verslaving. Greg skiet niet veel in resorts, ook zie je hem niet veel in stoeltjesliften die je in enkele minuten naar de top van de berg brengen. Hij prefereert lijden om toegang tot de backcountry te krijgen op eigen kracht. Hij is ongetwijfeld een van de meest gedreven backcountry skiers van vandaag.

 

 

Dit jaar heeft Greg zijn zinnen gezet op het klimmen en skien van 2 miljoen vertical feet, geholpen slechts door zijn kracht, liefde voor het skien en sick doorzettingsvermogen. Geen liften, geen hulp. Slechts Greg, zijn ski’s en besneeuwde toppen. Recentelijk heeft hij de 1.6 miljoen feet achter zich gelaten, en ligt op schema om zijn doel te gaan halen. Hij is dit jaar overal ter wereld geweest om te skien, en is pas geleden teruggekeerd vanuit Zuid Amerika naar zijn thuisbasis Revelstoke, om zijn missie af te maken.

 

Even ter vergelijking: 2 miljoen feet staat gelijk aan het een jaar lang drie keer per maand klimmen van de Mount Everest. Het staat gelijk aan het 14 keer beklimmen van elk van de ‘7 summits’, of de trap in het Empire State Building oplopen, 4 keer per dag voor een jaar.

Stel je dat eens voor in afgelegen, lawinegevaarlijk terrein met 30 kilo aan gear op je rug gebonden. Dat zijn nog eens seizoensdoelen, dat is nog eens passie…

 


bron: freeskier.com

 


White freeski magazine – Abonnee worden?

 van