29-09-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Grensland Mooiste laat je het andere Limburg ontdekken

Met Grensland Mooiste biedt Limburgs Mooiste een nieuwe, verrassende toertocht door de Noord-Limburgse Maasduinen en het Duitse Nettetal. Op 1 oktober 2016 wordt Grensland Mooiste voor het eerst gereden. De Arcense Kasteeltuinen zijn start- én finishplaats.

Met deze nieuwe toertocht verrast de Limburgs Mooiste-organisatie de wielerliefhebber met een volstrekt ander, maar evengoed uitdagend parcours. ‘In ons jubileumjaar, Limburgs Mooiste werd in het voorjaar voor de 25-ste keer verreden, wilden we graag met iets nieuws komen’, vertelt Jesse Linssen, de directeur van de beide toertochten.

‘We wilden onze deelnemers ook een ander deel van Limburg laten ontdekken. Maar dan wel op een manier zoals ze dat van Limburgs Mooiste gewend zijn. Dus met mooie routes over verkeersarme en deels autovrije routes, uitstekende voorzieningen voor heren én dames aan start en finish en goed verzorgde én gezellige serviceposten en pleisterplaatsen onderweg. De Grensland Mooiste Fietsmarkt bij de Kasteeltuinen is voor iedereen vrij te bezoeken.’

Vier afstanden

Grensland Mooiste biedt vier toertochten voor racefietsers die variëren tussen de 90 en 190 kilometer. Het aantal hoogtemeters varieert van 256 tot 384. Net als Limburgs Mooiste is het een grensoverschrijdende tocht. In Nederland loopt hij door het Nationaal Park De Maasduinen en langs de Maas, het Duitse parcours kent verrassende stukken zoals de Bahnradweg, een oud spoorwegtracé, en de mooie natuur van het Nettetal met zijn meren en bossen.

De voorinschrijvingen zijn gesloten, maar er zijn nog voldoende daginschrijvingen verkrijgbaar op het evenemententerrein.Kijk voor meer informatie en de routebeschrijvingen op de website van Grensland Mooiste.

 van