20-04-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Grenzeloos gravelen met de Schwalbe G-One serie

Upgrade van de Schwalbe G-One serie

Schwalbe heeft zijn vierkoppige G-One-familie voorzien van een compleet nieuwe bandentechnologie – met een robuustere maar lichtgewicht karkasconstructie, Addix compound en een nieuw label in de stijl van de Schwalbe Pro One racefietsbanden.

Als antwoord op het groeiende gravelsegment met steeds krachtigere en veelzijdigere bikes heeft Schwalbe zijn Gravelbanden range op geavanceerde wijze een update gegeven.

Of het nu op de weg is of offroad – voor grenzeloos fietsplezier hebben de Schwalbe technici de nieuwe Super Ground karkas van de MTB banden toegepast op de Gravelbanden. De lichte constructie met drie karkaslagen met een Snakeskin weefsellaag over het gehele karkaslaag geeft de rijder een fijn uitgebalanceerde combinatie van een verbeterde lekbescherming, licht gewicht en optimale rijeigenschappen. Ander voordeel: de constructie met de Snakeskin weefsellaag aan de buitenzijde vergroot de binnendiameter van de band en maakt de montage op deze wijze makkelijker.

In het in-house innovatie laboratorium in Reichshof is ook het hoogwaardige Addix Speedgrip compound ontwikkeld. Deze veelzijdige rubbersamenstelling met goede grip, soepele loop en verbeterde duurzaamheid, in combinatie met de nieuwe karkasconstructie verbetert de offroad rijprestaties merkbaar voor alle parameters.

Tevens zijn ook de vier banden voor Cyclo Cross – de X-One serie – vernieuwd met de nieuwe karkassen en compounds als onderdeel van de upgrade van de Schwalbe banden.

Breedste bandenassortiment voor alle Gravel inzet – alle Tubeless Easy modellen

Met in totaal 34 verschillende versies van de vier Gravelspecialisten G-One Speed, G-One Allround, G-One Bite en G-One Ultrabite heeft Schwalbe een unieke variëteit voor zowel bikepackers, dag rijders, als voor competitierijders – voor op de weg of offroad. Alle uitvoeringen zijn voorzien van de nieuwste Tubeless Easy technologie.

De nieuwe Gravelbanden van Schwalbe zijn verkrijgbaar in de “Evolution” en “Performance” Line. De adviesverkoopprijs is vanaf 41,90 euro voor de Performance uitvoering en vanaf 59,90 euro voor de Evolution uitvoering. Bekijk de Schwalbe website voor meer informatie.

Schwalbe G-One Super Ground in Wielrenblad #1 2021

De G-One serie van Schwalbe verscheen onlangs in de etalage van de laatst gepubliceerde editie van Wielrenblad:

De Schwalbe G-serie gravelband is een moderne klassieker, van de Speed tot de Bite is er voor iedere ondergrond een geschikte band. De gehele serie krijgt nu een update en wordt daardoor, volgens Schwalbe, nog beter. Het nieuwe uit drie lagen bestaande Super Ground-Karkas met Snakeskin-bescherming over de volle oppervlakte moet zorgen voor betere lekbestendigheid. Licht gewicht en optimale rij-eigenschappen. Voeg hier dan ook nog de vernieuwde Addix Speedgrip rubbercompound aan toe voor meer grip en slijtvastheid. De vernieuwde minimalistische logo’s zijn de kers op deze Duitse Schwalbe-taart.

Wielrenblad #1 2021 is verkrijgbaar in de Soulwebshop!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van