03-03-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

GripGrab AquaShield

Laten we wel wezen, de voeten zijn het probleem in de winter. Handschoenen, jassen en regenjassen zijn inmiddels zo goed dat je het echt niet koud hoeft te hebben op de fiets. Maar na drie uur in de stromende regen fietsen bij twee graden zijn je voeten gegarandeerd kletsnat en steenkoud, ongeacht de overschoen van dienst. GripGrab gooit het daarom over een andere boeg met de AquaShield-overschoenen. Deze bestaan uit een zeer rekbare, PU-gecoate stof gecombineerd met een fleece binnenzijde. Het zijn eigenlijk een soort rubberen kniekousen.

De AquaShields

Aantrekken is even een dingetje. Je trekt eerst de overschoenen aan, daarna je schoenen en vervolgens manoeuvreer je de overschoenen over de schoen heen. Het gaat makkelijker dan je in eerst instantie denkt, maar het is nog steeds een gedoetje. Voor maximale effectiviteit dien je ze op de huid te dragen, zodat er geen water door je broek alsnog in je schoenen sijpelt. Daarom is een broek met ritsjes in de pijpen aan te raden, zodat je de pijpen hoog genoeg kan optrekken om de AquaShields op hun plek te krijgen.

Tijdens het rijden zitten de GripGrab AquaShields opvallend prettig, ondanks dat ze op je huid zitten. Het fleece voelt zacht en warm aan en de overschoenen blijven uitstekend op hun plek zitten. Ze geven tevens een stukje compressie, wat prettig voelt en waardoor je je extra beschermd voelt. Water komt er niet in, maar doordat de AquaShields niet ademen worden je voeten wel nat van het zweten. Aangezien ze volledig winddicht zijn, blijven je voeten lekker warm. Een ander voordeel is dat er geen drek en smurrie bij je schoenen komt en daarnaast zijn de overschoenen super aerodynamisch, zeker als je ze over je broek of beenstukken draagt. Let op, de AquaShields zijn alleen geschikt voor wegschoenen.

GripGrab AquaShields

Prijs: € 59,95

Voor meer informatie over GripGrab en al hun producten bekijk de website. Klik hier voor de website van GripGrab.


Dit artikel komt uit Wielrenblad #4. Dit magazine is nog steeds los te bestellen in onze webshop, klik hier voor onze webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van