24-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Gripgrab Flandrien Review

De Gripgrab Flandrien in het kort: Mooie, warme en waterdichte overschoenen met een klassieke look.

Gripgrab Flandrien getest

Gripgrab Flandrien
Gripgrab Flandrien

Deze GripGrab Flandrien Waterproof Knitted Road Shoe Covers, zoals ze voluit heten, zijn een moderne versie van de klassieke overschoen der Flandriens: een paar sokken (of twee). Ze maken gebruik van dezelfde drie laags techniek als normale waterdichte sokken (een gebreide binnenlaag, dan een waterdicht, ademend membraan en dan weer een gebreide buiten laag), alleen draag je ze over je schoenen in plaats van erin.

De enige verschillen met normale sokken: ze bestaan uit twee gaten in de onderzijde voor je hak en je schoenplaat, en een kunststof versteviging aan de voorzijde, zodat je ze niet kapot loopt. Voorafgaand aan de eerste testrit zien we er een beetje tegenop om ze aan te trekken, maar het blijkt mee te vallen. De stof is dusdanig elastisch dat ze redelijk soepel over je schoenen gaan. Alleen met uitsteeksels als straps moet je even voorzichtig zijn, merkten we. GripGrab adviseert om ze onder je broek te dragen, zodat er geen water in kan lekken via je broek. Aangezien ze er echt oneindig veel beter uitzien als je ze over je broek draagt, hebben we dat niet gedaan.

Doordat de stof perfect aansluit zijn deze, Gripgrab Flandrien, overschoenen het toppunt van soignering, zeker in het roze van onze testexemplaren. Een subtiel logo op de boord aan de achterzijde is alle branding die GripGrab nodig heeft geacht. Op de fiets valt op dat je ze eigenlijk niet voelt zitten, de stof is zacht en elastisch. Je voeten blijven lekker warm en opvallend lang droog. Zoals met elke overschoen het geval vindt het water uiteindelijk zijn weg, maar het komt duidelijk niet door de stof zelf heen. Een dingetje is dat je ze voor maximale gesoigneerdheid eigenlijk even moet uitspoelen of zelfs dient te wassen na een vieze rit… schoonheid komt met een prijs.

Pluspunten van de Gripgrab Flandrien

  • Comfortabel
  • Waterdicht
  • Looks

Minpunten van de Gripgrab Flandrien

  • Gedoetje

De prijs van de Gripgrab Flandrien is € 69,95 en ze zijn verkrijgbaar op gripgrab.com


De Gripgrab Flandrien staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van