19-01-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Groep fanatieke kitesurfers richten eigen club op

Een aantal fanatieke kitesurfers uit Noord-Nederland hebben de handen in 1 geslagen voor een kitesurf club. Dit om de belangen te behartigen van de kitesurfer! En natuurlijk is het ook erg gezellig als je meer mensen leert kennen.

Met veel trots presenteren wij Kite Club Friesland, voor en door kitesufers.

Waarom deze club?

Het kitesurfen ligt voortdurend onder een vergrootglas. Is het niet vanwege veiligheid, dan is het wel vanwege ontwikkelingen op het gebied van Natura2000. Het is belangrijk om als belangengroep vertegenwoordigd te zijn bij de beleidsbepalers, zoals Rijkswaterstaat, Fryske Gea en andere overheden.

Daarnaast is het natuurlijk gewoon gezellig om aansluiting te hebben bij een club die leuke activiteiten voor de leden organiseert.

Wat gaan we doen?

Bij de start zijn we reeds uitgenodigd om aan te schuiven voor het beheerplan natura2000 voor het waddengebied. Hiermee hebben we het bestaan van deze vereniging in elk geval bekend gemaakt. Het beheerplan voor de IJsselmeerkust zal spoedig volgen.

Op de kitesurfspot Mirns is veel te doen over het kiten buiten de aangewezen zones. Dit tot grote ergernis van de locals. In 2016 gaan we actie ondernemen om er voor te zorgen dat kiters die buiten de zones kiten, hier op worden aangesproken vanuit de vereniging.

Verder gaan we een aantal evenementen organiseren voor zowel leden als niet-leden. In februari of maart 2016 is de eerste Algemene Leden Vergadering.

Voor wie?

Primair richten wij ons op de kitesurfers die in Friesland deze prachtige sport beoefenen, daarbij ligt in eerste instantie de focus op de kitesurfspots aan de IJsselmeerkust in Friesland en de kitesurfspots aan de waddenkant van Friesland, zoals Harlingen en Lauwersoog. De waddeneilanden hebben hun eigen verenigingen en zijn op die manier reeds vertegenwoordigd. Samenwerking met deze verenigingen ligt voor de hand.
Lid worden?

Lid worden kan al vanaf 10 euro per jaar via bit.ly/kite-club-friesland
Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Contactpersonen Kite Club Friesland

Marco Jellema – voorzitter

Jeroen Smith – secretaris

Arjen van de Bosch – penningmeester

Marco Boersma – algemeen bestuurslid

Ingebørg Jacobs – algemeen bestuurslid

www.kiteclubfriesland.nl

info@kiteclubfriesland.nl

 van