22-09-2010 - Kitesurfen, Nieuws

Groot succes voor Flysurfer in San Teodoro.

 

Van 16 tot 19 september werd het San Teodoro E-vento 2010 gehouden, waarbij de internationale kitewereld naar het Italiaanse kitestrand Cinta San Teodoro komt. Dit jaar waren de condities alle 3 de dagen van het event goed, wat een fantasitische show opleverde. Het Flysurfer team was uitermate succesvol met twee van de 3 podiumplaatsen op het lange-afstands event!

 

Op zondag kwam het succes voor Flysurfer, waar ondanks moeilijke condities met offshore wind de lange-afstands race plaatsvond. Door deze moeilijke wind was een goede start maken al een hele opgave. Toch konden zowel Ingo Klammer als Eddy Lansink, beiden Flysurfer rijders, zich kwalificeren voor de finale. Beiden maakten zij gebruik van de Speed3 12m Deluxe kite. 

Na wat goede raad gekregen te hebben van ervaren Italiaanse racer en eigenaar van Flysurfer School, Marco Calbucci, gingen beide rijders eropuit om te strijden voor de podiumplaatsen in de finale. De start ging ditmaal beter, maar toch lagen ze nog 80-100 meter achter A. Tonon, die een heel goede start kende.

 

Aan het einde van de baai (na 4 kilometer) was het moeilijk om te zien wie er aan kop lag, maar toen de rijders weer dichterbij kwamen konden we zien dat Eddy Lansink op de 2e plaats lag, en Ingo Klammer op de 3e. De snelheid van Eddy was indrukwekkend, en hij was bezig aan een grote inhaalslag op Tonon. Het mocht echter niet baten want hij finishte op slechts een paar meter achter Tonon.

 

Ondanks de goede comeback van Eddy in het tweede deel van de race ging de overwinning naar Tonon, maar zowel Eddy als Ingo waren erg blij met hun resultaat, zeker met deze moeilijke omstandigheden. Bij elkaar toch een zeer goed resultaat voor het Flysurfer team! 

De resultaten van de lange-afstands race waren als volgt:

1st  A. Tonon (Ozone Edge 13)
2nd Eddy Lansink , FLYSURFER (Speed3 12m DLX)
3rd Ingo Klammer, FLYSURFER (Speed3 12m DLX)
4th Andrea Sterbini,  North (Rebel 11)
5th Lorenzo Giovanelli, Slingshot (TD2 14)


Access kiteboard magazine – Abonnee worden? 

 van