09-06-2015 - Surfen, Nieuws

Groovy Classic: Noordwijks ’70-ties Golf surf festival

Zondag 21 juni organiseert café het Koffiehuis de Groovy Classic bij KustSurfverening Noordwijk. Het 7e officieuze Noordwijkse golfsurf kampioenschap is omlijst met alles dat Golfsurfers,  Grommets, Groovers en vaders met Grut zich op een dagje strand kunnen wensen. 

Voor de kleine fans zijn er spring kussens, Indoboards, broekhang- & kleurplaat wedstrijden.  Ook zijn er foodtrucks,  is er de hippy dress- & vlecht site en kun je je tot “best dressed Hippy” laten kronen. Als je je tevoren inschrijft  bij het Koffiehuis BBQ je voor € 12,50  mee.

DJ “Radio Beach Bum” draait platen. In de middag nemen “The Liters, (funk / the Meters tribute) “Night Tripper” (Beatless covers)  en “Jamtown”  (roots Reggae met blazers!)  het live gedeelte van het evenement voor hun rekening.

De wedstrijd kent een open inschrijving waarbij de deelnemers elkaar bestrijden op “oldschool surfboards” die voorafgaand aan elke heat onderling worden verloot. Bij surf shop Seventyseven in de Bomstraat kun je je voor € 20,- inschrijven. Vanaf de door klus shop “The Box” opgestelde jurytoren zullen de surfers op hun prestaties worden beoordeeld. De “skippers”meeting begint rond half 9, rond 10 uur beginnen de eerste heats..

Rond half 10 ’s avonds zijn de festiviteiten op het strand afgelopen en verplaatst de fuif zich naar het Koffiehuis voor de afterparty. Raadpleeg voor meer info de website

Groovy classic - tekst1

 van