19-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Grote stappen, niet snel thuis

Als je onze pagina vaker bezoekt, mogen wij aannemen dat je meer fietst dan van je huis naar je werk en terug. Ondanks het drukke leven wil je toch zo snel en veel mogelijk stappen maken en je skills verbeteren. Daarom hebben wij wat tips verzameld om snel progressie te boeken in je dagelijkse woon-werk verkeer ritjes.

MTB-tips

Train je duurvermogen

Of je nou wielrenner bent op liever op de mountainbike de trails doorkruist, duurvermogen is een cruciaal onderdeel van de getrainde fietser. Als je vroeg begint met werken is het soms lastig om ‘s ochtends al uren te fietsen. Wellicht is het dan een goed idee om een langere route terug te zoeken? Dan kom je toch aan je kilometers én kun je de avond fijn met vrouwlief, of manlief natuurlijk, op de bank zitten 😉

Maak gebruik van stoplichten

Bij een stoplicht is er niets leukers dan surplace oefenen. Een beetje naar voren, een beetje naar achteren. ‘Maar wat heb je er eigenlijk aan?’ hoor ik je denken. Door je evenwicht  te trainen leer je je eigen lichaam enorm goed kennen. Daarnaast leer je hoe je je onbalans kunt corrigeren en hoe je fiets daarop reageert. Hoe reageer je op een kleine windvlaag en hoe lang kan je het volhouden?

Zoek de binnendoor weggetjes

Heb je geen zin om elke keer dezelfde weg te nemen of om te rijden? Kies er dan eens voor om een af-snij-weg te ontdekken, duik het bos of de duinen in om evengoed snel thuis te zijn, misschien ben je zelfs wel sneller! Naast het feit dat nieuwe routes en trails ontdekken buitengewoon leuk is, kun je je fietsvrienden ook mee nemen op ontdekkingsreis. Je zult ze verassen hoe snel jij alle ‘onbekende’ bochten pakt wanneer je ze al eens eerder hebt gereden.

Woon en werk je in dezelfde stad?

Kijk dan eens of je de normale route op een andere manier kunt benaderen. Wat dacht je van de trap nemen in plaats van de weg? Natuurlijk even oppassen voor andere mensen, maar een lege trap naar beneden rijden is natuurlijk veel leuker en leerzamer dan wéér tussen de hekjes door over dat fietspad.

Hoe je dit alles aanpakt is natuurlijk aan jou, hopelijk heb je wat aan deze tips! Danny MacAskill pakt het op de volgende manier aan, of hij ooit op zijn werk is aangekomen is ons niet bekend…

 van