13-02-2012 - Mountainbiken, Nieuws

GT zet in 2012 hoog in met nieuwe Wingmen

Kyle Strait en Kenny Belaey gaan als Wingmen van GT grenzen verleggen in het mountainbiken.

GT Bicycles kondigde vandaag de selectie aan  voor het Wingmen team van 2012, een collectief dat de sport mountainbiken eer aan doet. Onder aanvoering van pionier Hans Rey zal het team dankzij de aanpassingen en de nieuwe mountainbikers de lat nog hoger leggen.

“De GT Wingmen is een veelzijdige groep van free riders die concurrentie, communicatie en records binnen het mountainbiken herdefiniëren “, zegt Mark Peterman, Global General Manager van GT Bicycles.  “Deze unieke atleten vertegenwoordigen onze voortdurende toewijding aan progressieve mountainbikers en de bijbehorende levensstijl.  Dit jaar zullen onze troeven de grenzen van wat mogelijk is binnen het mountainbiken nog verder verleggen.”

Onder onze nieuwe Wingmen bevinden zich onder andere Kyle Strait en Kenney Belaey. Strait heeft ereplaatsen behaald bij enkele van de meest prestigieuze freeride events, en heeft zijn veelzijdigheid getoond tijdens UCI World Cups over de hele wereld. Belaey,  voormalig multi-time Trials wereldkampioen, is een innovator en visionair binnen de sport. Zij zullen toetreden tot het team van Hans Rey, Tyler McCaul, Dave Watson, Dave Smutok en Lars Tribus van East Coast MTB.

De GT Wingmen zullen hun wedstrijden rijden op de Ruckus DJ, La Bomba, Distortion en Force. Later dit jaar verschijnt er een verzameling fietsen geïnspireerd op de rijstijl van de bikers, samen met een speciaal project ter ere van het 25-jarig jubileum van Hans Rey bij GT.

 

Hier nog een filmpje van Kenny Belaey:

[youtube id=”uz92EivWh2Y” w=”630″]

 van