13-05-2012 - Surfen, Nieuws

Gunstige condities tijdens de derde stop van de NK Surftour in Scheveningen

Zon? Check! Wind? Check? Golven? Dubbel check! Alle benodigde ingrediënten voor een optimale surfdag waren met ons vandaag voor alweer een derde stop van de Protest NK Surftour 2012 presented by Monster Energy. Badplaats Scheveningen mocht zich ditmaal de gelukkige noemen waar de riders zich verzamelden voor de competitie.

Het mocht dan koud zijn voor de tijd van het jaar, de golven waren er niet minder om! Het was goed toeven aan de kust; golven voor de riders en een aangenaam zonnetje voor het publiek.  Er werd vandaag wederom gestreden voor het kampioenschap in de categorieën Open  Men, Open Women, Juniors, Longboard Women en Longboard Men.

De Franse gebroeders Feuillon wisten in de categorie Juniors geen revanche te nemen op Jelle de Roode. Makkelijk werd hem echter niet gemaakt maar de Roode wist zijn eerste positie van de tweede stop vast te houden!

Bij de Longboard Women ging Nienke Duinmeijer er met de winst vandoor en bij de Longboard Men is zelfs al de Nederlands Kampioen Longboarden van 2012 bekend; Pascal van der Mast, gefeliciteerd!.

Ook bij de Open Women werd er vandaag al een kampioene bekend maar niet zonder een spannende strijd. Dominga Valdes moest alles uit de surfkast trekken om Mirna Boelsma voor te blijven en het scheelde weinig. Helaas voor Boelsma, wist Valdes de winst te pakken en werd daarmee Nederlands Kampioene Open Dames van 2012.

Marijn Bouwmeester wist na een zeer spannende finale tegen Jappe Meijsing en Kasper Hamminga de winst te pakken bij de Open Men. Met deze uitslag kan Pascal van der Mast zich dus nog niet officieel Nederlands Kampioen Open Men 2012 noemen. En zal de strijd voor deze titel zich voortzetten in het najaar in Zandvoort.

Mede dankzij de medewerking van KNRM Lifeguards, Tobias van Tellingen (surfweer.nl), Strandpaviljoen WIJ, Surfles.nl en uiteraard de sponsoren Protest en Monster Energy is het gelukt om de contest tot een succes te maken.

Resultaten:

Open Women
1. Dominga Valdez
2. Mirna Boelsma
3. Merel van der Linden

Juniors
1. Jelle de Roode
2. Boris Feillon
3. Vincent Feillon

Longboard Men
1. Pascal van der Mast
2. Danny Bastiaanse
3. Michiel Six

Longboard Women
1. Nienke Duinmeijer
2. Suzanne Vermeer
3. Eveline Maat

Meer informatie zie: www.nksurftour.nl

Foto: Ray Max

 van