30-09-2020 - Surfen, Nieuws

Haagse glorie op het NK Surf

De uit Den Haag afkomstige Mirna en Tom Boelsma, broer en zus, zijn beide eerste geworden op het Mitsubishi Motors NK Surf in Scheveningen. Tom Boelsma wist voor het eerste in de nationale tour te winnen. Afgelopen weekeinde werden de wedstrijden georganiseerd in Den Haag. In de finale wist Tom af te rekenen met de huidige Nederlands Kampioen Kaspar Hamminga, Pascal van der Mast en Pepijn Tigges. 

De omstandigheden op het NK waren haast niet Nederlands te noemen. Na twee goede herfststormen stonden er meters hoge golven waardoor alleen de beste surfer hun vaardigheden konden vertonen. Tom Boelsma deed dit het meest overtuigend en ging er met de eerste prijs vandoor. 

Mirna Boelsma was bij de dames de torenhoge favoriet. Zij wist haar favorieten rol waar te maken door in de Finale overtuigend te winnen van Puck Dekkers, Sigal Kruithof en Jessy van Wijk. 
Broer en zus staan daarmee beide 1ste in het klassement voor het nationaal kampioenschap. Als de omstandigheden goed zijn staat Texel volgende week op het programma voor de nationale Surftour.

Fotograaf: Vincent Riemersma

 van