17-09-2014 - Nieuws, Wielrenblad

“Had graag meegegaan naar het WK”

“Ik had ook wel in een dienende rol willen rijden.” zegt Niki Terpstra. Bondscoach Johan Lammerts heeft Terpstra niet opgenomen in zijn WK-selectie tot teleurstelling van de Omega Pharma-Quick Step renner.

“We hebben het er twee weken geleden over gehad. Ik heb aangegeven bij Johan dat ik ook wel in een dienende rol mee zou willen”, aldus Terpstra. “Het is zijn mening. En hij bereidt het goed voor. Maar we rijden zo goed als Nederland zijnde, dat ik er graag deel van uit had gemaakt.”

Niki Terpstra

Bondscoach Lammerts reageert tegenover de NOS: “Ik heb het allemaal overwogen. Uiteindelijk heb ik gemeend dat dit het beste team zou zijn. Het draait om specifieke kwaliteiten in combinatie met het parcours dat je voorgeschoteld krijgt”

Terpstra is het daar niet mee oneens, hij weet dat het geen ideaal parcours voor hem is. “We hebben een paar renners die goed bergop kunnen. Maar ik had in een andere rol ook mee kunnen doen. Dat het een rondje voor louter heuvelspecialisten is, weet je niet zeker van tevoren. We zullen het volgende week wel zien.”

Niki Terpstra

WK 2015
Intussen kijkt Terpstra alvast vooruit naar het WK in het Amerikaanse Richmond in 2015. “Dat parcours is perfect voor mij.” zegt Terpstra. Ook Lammerts denkt daar zo over. “Absoluut. Ik zie hem voor volgend jaar als beoogd kopman, samen met Lars Boom. Dat parcours past veel beter bij de kwaliteiten die Niki, Lars en ook Sebastian Langeveld hebben.”

 van