HARTJE herintroduceert Contoura: nieuwe producten, design en logo

Sinds 1999 zijn de fietsen van Contoura custos-built door fabrikant Hartje in het Duitse Hoya. Het merk is voor fietsers die van originaliteit houden en een fiets willen laten maken die perfect aansluit bij de specifieke wensen en behoeften. 

Na een bestaan van ruim twee decennia, ontvangt Contoura een volledige merk herintroductie in 2021: met een nieuwe lijn van veelzijdige trekking- en touringbikes, beide met en zonder motor. Het jaar wordt afgetrapt met nieuwe namen, een nieuw logo en een opvallend design. Wat overblijft is het doel om klanten een gemakkelijke manier te bieden om een gepersonaliseerde fiets te bezitten die enkel en alleen voor hen is gemaakt.

Nieuwe modelnamen

Door veelvuldige vraag naar verschillen in framemateriaal en om een duidelijk onderscheid te maken, zijn de modellen nu als volgt benoemd:

  • AL voor aluminium frames
  • FE voor stalen frames
  • LI voor e-bikes

Het daarop volgende cijfer geeft de positie van de fiets in het assortiment aan: de AL-2 is bijvoorbeeld een veelzijdige trekkingfiets met solide technologie en talrijke uitrustingsopties; de lichte en wendbare Al-14 laat niets te wensen over als het gaat om bediening en uitrusting. Over het algemeen komt het frame-ontwerp van alle modellen prominenter naar voren met het subtiele decor, het bijgewerkte logo en met de gepersonaliseerde kleur door de klant. 

Contoura modulaire systeem

Wat overblijft is de veelzijdigheid waarvoor Contoura bekend staat. De modellen zijn er in drie framevormen en in vele maten, waarbij de lengte van het frame toeneemt met de maat. Dit verzekerd een juiste pasvorm en een comfortabele rijervaring over lange afstanden.

Dat geen twee Contoura-fietsen absoluut identiek zijn, is te danken aan het Contoura-modulaire systeem, waarmee elk model op componenten kan worden aangepast: bijna altijd het schakelsysteem, vaak de remmen, het lichtsysteem of de banden, en soms met de vraag of je een stijve of verende voorvork wilt, de spatborden of de kettingkast.

Alle uitrustingsopties kunnen worden besproken met de Contoura dealer waarvoor jij kiest, voordat de fiets handgemaakt wordt in Hoya. Daarnaast kan jij jouw droomfiets samenstellen op mein-wunschrad.com. De laatste en wellicht de meest belangrijke vraag, voor welke van de 30 kleuropties jij gaat. Waarom? Nou, als dit je droomfiets is, dan moet hij toch de juiste kleur hebben?!

https://www.youtube.com/watch?v=5gCKpWKN6q8

Bekijk alle nieuwe Contoura modellen en de specificaties in deze online catalogus!

 van