15-04-2021 - Nieuws

Hartje introduceert een nieuw compact fietsmerk!

Via www.hartjesneueskompaktrad.de  vind je de opmaat voor de lancering van een compleet nieuw merk voor het modeljaar 2022.

Op deze site worden de contouren duidelijk en geven de makers achter het nieuwe merk geleidelijk aan details vrij. Hermann Hartje KG, kijkt terug op 125 jaar fietsgeschiedenis en is een van de grote spelers op de Europese fietsenmarkt. Met dit nieuwe merk wil men niets minder dan een groot succes worden in het steeds groter wordende segment van cargobikes en compacte fietsen.

Hartje nieuw fietsmerk

Dit voorproefje van de nieuwe fiets is te zien op www.hartjesneueskompaktrad.de

“We zijn zeer gepassioneerd bezig met de ontwikkeling en we willen fiets geschiedenis maken,” aldus Hartje. Wat vooral opvalt, is dat het merk en het product in recordtempo werden gelanceerd. Hoe is het zo gekomen? Zeven jaar lang heeft Hartje de fietsen van i:SY in licentie geproduceerd en gedistribueerd,  een tijd waarin Hartje zich heeft ontwikkeld tot een specialist in compacte fietsen. Het merk i:SY heeft echter sinds november 2020 een nieuwe eigenaar, en de samenwerking loopt af op 31.12.2021.

Alles uit één hand

Hartje heeft dit gezien als een kans voor een nieuwe start: “Met deze nieuwe serie compacte fietsen voor het modeljaar 2022 laten we zien wat Hartje allemaal kan,” zegt Hartje‘s CEO Dirk Zwick. “Wat er is ontstaan is een holistisch opgevat merk en een product uit één enkele mal.” Het merk is een aanvulling op het indrukwekkende portfolio van Hartje, dat al bekend is van merken als VICTORIA, CONWAY, CONTOURA en TERN, maar ook van het accessoiremerk CONTEC en vele andere fietsmerken.

Met het nieuwe merk wil Hartje iets fris en moderns creëren, van de framevorm tot de logobelettering, een fiets die veelzijdig is en de consument een hoge waarde biedt. Daarnaast moet een compleet assortiment accessoires ook punten scoren bij de lancering.

Countdown tot 18 juni en interviews vooraf.

Naam en ontwerp blijven vooralsnog onzichtbaar. De website zal geleidelijk worden gevuld met nadere informatie en bijzonderheden:

  • Een eerste interview met Hartje’s directeur Dirk Zwick is al te zien.
  • Naam en ontwerp zullen op 30.04 worden gepresenteerd.
  • De ontwikkelaars zullen op 15.05 een inkijkje geven in hun werk.
  • Op 28.05 extra info over het accessoires programma
  • Speciaal voor de vakhandel: marketing wordt toegelicht op 08.06

Tot slot:

Op 18.06 wordt de volledige informatie onthuld tijdens een live productpresentatie. De vakhandel zal het nieuwe merk vanaf 21.06.2021 kunnen bestellen.Verwacht wordt dat dit nieuwe programma van Hartje vanaf eind 2021 verkrijgbaar is bij de dealer.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van