30-12-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Hartslagmeterfunctie in Lazer helm

De Genesis Lifebeam is de nieuwste innovatie op het conto van Lazer. De oudste helmenfabrikant van de wereld hield de functie van een fietshelm tegen het licht en voegt nu een hartslagmeterfunctie toe. Geen vervelende borstband meer nodig om te zien of je in het rood gaat. 

De sensor werd vooraan in de hoofdband ingebouwd en staat in communicatie met een zender achteraan de helm.De zender kan via 2 procédés communiceren met externe apparaten. U kan kiezen voor bluetooth (voor iPhones en andere smartphones) of ANT+ (een veelgebruikt procédé binnen de fietswereld zoals Garmin of andere navigatie- en fitnesstoestellen).

Het systeem is geheel schokvrij waardoor je het ook bij zware MTB-ritten kan gebruiken. Daarnaast trotseert het ook vochtige omstandigheden. Volledig opgeladen ben je verzekerd van 20 uur werking. Bekijk onderstaande video om te zien hoe deze innovatie in zijn werk gaat.

[youtube id=”ymU2rjbhAJ4″]

Lifebeam

Het Lifebeam systeem werd ingebouwd in de Genesis helm. De Genesis was al een Lazer klassieker dankzij het bekroonde rollsys systeem. Hiermee regel je de fitting bovenaan de helm. De kabelstructuur zorgt voor de perfecte omsluiting van het hoofd en vermijdt drukpunten. Daarnaast heeft de Genesis echte racelooks en kwaliteiten.

Deze in-mold helm is vervaardigd uit 6 stukken en bevat 19 ventilatiegaten. Hij is beschikbaar in medium (tot 58) en large (vanaf 58). De Lifebeam kost 230 euro bij jouw fietsspecialist, wat 70 euro meer is dan een standaard Genesis.

 van