12-03-2012 - Skiën, Nieuws

Håtveit wint Austrian Freeski Open

Tijdens een vlekkeloze prestatie tijdens de Austrian Freeski Open, gepresenteerd door Atomic, heeft de Noorse Andreas Håtveit zijn tweede gouden medaille op rij behaald.

De Austrian Freeski Open is ongetwijfeld een van de beste freeski evenementen van Europa. Voor de tiende keer kwamen veel topskieers naar Kaprun om te strijden op de Kitzsteinhorn gletsjer. Meer dan 200 riders vanuit 16 landen deden mee aan de Austrian Freeski Open.

“The course had great jumps and an incredible overall flow” zei Andreas. Het slopestyleparcour op de gletsjer was langer dan normaal waardoor de riders veel tijd hadden tussen de tricks door. Het parcour, de riders en het fantastische weer maakte de tiende editie van de Australian Feeski Open groter en beter dan ooit.

De winnaar Andreas Håtveit showde een run met daarin een Double Cork 1260 en een Switch Leftside 1260. Nadat hij zijn prijs in handen kreeg zei hij: “I’m so happy about this victory. Though I had hoped for a place on the podium, I didn’t expect to win here. The park was awesome, especially the kickers. And with weather like this, it’s even more fun for sure.”

Resultaten finale:
1. Andreas Håtveit (NOR) Atomic
2. Kenworthy Gus (USA) Vitaminwater
3. Bråten Øystein (NOR)


[vimeo id=”38279612″ w=”630″]

 

 van