06-03-2018 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Hellingsweetjes: De Bemelerberg

Een vloeiende bochtenweg omgeven door groen draait en keert vanuit Bemelen naar de top van het plateau van Margraten. Aan de linkerkant doorbreekt een mergelgroeve het pittoreske natuurgebied. Een kudde schapen graast in de weilanden en zorgt voor het behoud van een open landschap. Niks herinnert hier aan het drama dat zich in 1998 afspeelde tijdens de WK-finale. Michael Boogerd, op jacht naar de leider van de koers, verloor hier aan de voet van de Bemelerberg alle hoop op de regenboogtrui door een lekke band.

Tekst: Rick Brauwers

De Bemelerberg, die officieel Krekelberg heet, is voor elke wielerorganisatie een dankbare helling. Door zijn schoonheid is dit asfalt een vast onderdeel in vrijwel elke toertocht of wedstrijd in de regio. Het bordje aan de voet van de helling, waar verwezen wordt naar een maximaal stijgingspercentage van 11%, is dan ook nergens voor nodig. Met een maximaal stijgingspercentage van 6% hoeft deze helling zich nergens voor te schamen. Wat niet steil is, moet mooi zijn.

Lengte beklimming 820 M

Totaal hoogtemeters 40 HM

Gem. Stijgingspercentage 4,9%

Max. Stijgingspercentage 6%


Dit artikel is afkomstig uit het Wielrenblad nummer 1 van 2017, Deze kun je nabestellen in de webshop. Maar natuurlijk kun je het best abonnee worden, zodat je geen fietsverhalen meer hoeft te missen. Digitale uitgaven zijn ook altijd verkrijgbaar in onze Soul Kiosk App.

 

Wielrenblad blog: hét blog voor en door wielrenners

Naast het magazine Wielrenblad, geniet je online van het Wielrenblad blog. Dit blog wordt beheerd
door de makers van Wielrenblad, die net als jij maar wat graag op de racefiets stappen. Een magazine
en blog voor en door wielrenners dus! Hier vind je alles over wielrennen: van informatieve artikelen en
nieuws tot inspirerende verhalen, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Wielrennieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van wielrennen, check je onze nieuwspagina. Hier verzamelen we al onze blogs over aankomende wielerrondes, nieuwe racefietsen en andere musthaves voor fietsers. Maar ook over nieuwe of verbeterde parcoursen en fietsroutes bijvoorbeeld. Kortom: alles wat nieuw is op het gebied van wielrennen, lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van de nieuwste editie van Wielrenblad natuurlijk!

Tips & tricks voor het wielrennen

Vraag jij je soms wel eens af hoeveel je moet trainen voor een wielerronde? En of het verstandig is om te fietsen als je niet helemaal fit bent of een bepaalde blessure hebt? Of ben je benieuwd hoe je jouw techniek op de racefiets kunt verbeteren? En waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een nieuwe racefiets of andere benodigdheden voor tijdens het wielrennen? Het antwoord op deze – en nog veel meer – vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere wielrenner

Zit je even niet op je racefiets, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van wielrennen tot interviews met bekende en minder bekende fietsers en fietsfanaten. En van nieuwe ontwikkelingen binnen de fietssport tot de mooiste fietsroutes. Met dit leesvoer vermaak jij je prima wanneer je een dag niet op de fiets zit!

Wielrenblad online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van Wielrenblad? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je precies wat je in de nieuwste editie van Wielrenblad kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van Wielrenblad? Dan kun je de (digitale) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je Wielrenblad altijd als eerste op de mat ontvangt!

 van