Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket – Review

Helly Hansen staat voornamelijk bekend om z’n donsjassen, maar het merk heeft tevens een lijn wintersportjacks, waaronder de door ons uitgeprobeerde Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket.

Het verschil van de Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket met het standaard Garibaldi-jack is de toevoeging van een Lifa Infinity-afwerking. Deze door Helly Hansen ontwikkelde technologie maakt de stof van het jack tegelijkertijd waterproof en ‘ademend’, dit laatste impliceert dat lichaamsvocht wordt afgevoerd. Hoe moet je dit zien? Het membraan laat geen water en wind van buitenaf door, maar wel vocht vanuit de binnenzijde. Op deze manier blijf je droog, zonder dat je het gevoel hebt dat je een plastic zak draagt. 

Het mooie van de Lifa Infinity-afwerking in de Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket is dat deze is gerealiseerd zonder toepassing van chemicaliën. De buitenlaag is ook nog eens gemaakt van een gerecyclede, PFC-vrije stof. Je moet de stof overigens wel eens in de zoveel tijd behandelen om het waterproof te houden. 

In de warmte

Wij hebben het Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket uitgeprobeerd in relatief warme omstandigheden (plus drie graden Celsius) en we moeten zeggen dat hij nooit echt zweterig aanvoelde. Ook niet tijdens het flink bewegen. De warmte wordt namelijk prima afgevoerd via het H2Flow-ventilatiesysteem aan de binnenzijde bij de rug.

Maar mocht het binnen toch allemaal te vochtig en warm worden, dan kun je altijd nog de ritsen bij de oksels openzetten.

In kou en sneeuw

Wij hebben het Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket laten kennismaken met barre weersomstandigheden. Zo zijn we met harde wind op de top van de berg geweest en daar bleef het jack goed winddicht. Ook kregen we te maken met natte sneeuw. Het water hiervan kwam niet door de stof van het jack. Wat dat betreft werkt de Lifa Infinity-technologie prima, het kan zeker de concurrentie aan met andere high tech-stoffen, zoals Gore-Tex. 

Het Garibaldi-jack heeft een dunne voering van Primaloft, daarmee biedt hij iets meer isolatie dan een shell-jas. Je kunt dan ook prima met lagen werken (waarbij je de dikke laag meestal kunt overslaan). Een basislaag met een dunne overlayer is meestal voldoende. Misschien in de koudste omstandigheden kun je een dikkere overlayer aan of nog een extra laag toevoegen. Wij hebben de Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket gebruikt tot een graad of min twaalf en hebben het niet koud gehad. 

Lawinezender

Een goede toevoeging is het Recco Advanced Rescue System. Dit is een passieve zender waardoor je sneller gevonden kunt worden mocht je tijdens een lawine onder de sneeuw zijn beland. Deze zender – die boven in de mouw bij de schouder zit – heet ‘passief’ omdat geen batterij of activatie nodig is.

De Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket is dus een echt wintersportjack. Tot in de kleinste details. Zo is de capuchon groot genoeg om over je helm te dragen en houdt de – overigens niet uitneembare – sneeuwvanger het witte poeder buiten. En laten we de vele handige zakken niet vergeten, waaronder de telefoon-pocket bij de linkerborst en de skipas-houder onderaan de linkermouw. Alles voorzien van een waterdichte rits. Maar ook binnen heb je nog volop opbergruimte.

De overall afwerking van de Helly Hansen Garibaldi Infinity Jacket is erg netjes. En de pasvorm is goed. Deze valt niet groot of klein. Op de site staat een Fit-Finder, zodat je makkelijk de juiste maat kunt bepalen.  

Kleuren: 755 Triple Espr (donkerrood/bruin), 606 Deep Fjord (blauw), 990 zwart en 495 Darkest Spr (donkergroen)

Maten: S, M, L, XL en XXL

Prijs: € 500,-

Meer informatie: hellyhansen.com


Voor meer nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Soul en volg ons op Facebook en Instagram!

 van