Hermann Hartje KG en i:SY gaan vanaf 2022 hun eigen weg

Hermann Hartje KG en het compacte fietsmerk i:SY zullen in de toekomst hun eigen weg gaan.

Sinds 2013 produceert en distribueert HARTJE i:SY de fietsen als licentiepartner. Vorige week vrijdag werd Hermann Hartje KG de licentieovereenkomst voor de productie en marketing van i:SY-producten eenzijdig door i:SY beëindigd met ingang van 31 december 2021, meldt Hermann Hartje KG.

Door de verkoop van de onderneming aan Biketech Beteiligungs- GmbH, een dochteronderneming van ZEG, is de basis voor verdere samenwerking weggevallen. Volgens Hartje ging de jarenlange samenwerking met i:SY veel verder dan succesvolle marketing en distributie.

Uitgebreid productmanagement en de eigen productie van compacte fietsen en cargofietsen in Hoya behoorden net zo goed tot de dagelijkse taken van het bedrijf als een nauwe samenwerking met leveranciers bij de uitvoering van productideeën en de gehele inkoop van onderdelen en componenten. Hierdoor heeft Hartje zich in de loop der jaren kunnen ontwikkelen tot een compacte fietsenspecialist en zal ook in de toekomst in dit segment actief blijven.

Alle bestellingen voor het seizoen 2021 zijn maanden geleden bij de leveranciers van Hartje geplaatst en de productieplannen voor 2021 blijven zonder enige beperking van kracht.

In de tussentijd blijft Hartje vanzelfsprekend beschikbaar voor alle vragen over het merk i:SY, van bestelling tot levering en natuurlijk voor alle servicekwesties.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Hartje.

 van