16-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Herrmans Bike Components bereikt nieuwe klimaatdoelen

Met de lancering van een nieuwe serie fiets handvatten die gemaakt zijn van bio-based grondstoffen en het toenemende gebruik van onderdelen van gerecycled kunststof, leidt Herrmans Bike Components in Pedersöre de verschuiving naar duurzame productie in de fietsindustrie.

Ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag laat een opmerkelijke trend zien: onze carbon footprint wordt steeds kleiner. In 2022 hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt door onze Scope 1- en Scope 2-emissies tot nul te reduceren. We hebben ook onze Scope 3-emissies met 16 procent verminderd, zegt Sari Noromies, Operational Excellence & Sustainability Developer.

Herrmans gebruikt het GHG-protocol om haar uitstoot te meten. Door zorgvuldig beheer is de Scope 2-uitstoot al lange tijd onder controle. Het vervangen van de diesel aangedreven voertuigen en vorkheftrucks van de fabriek door elektrische alternatieven heeft bijgedragen aan het bereiken van nul Scope 1-emissies. De eerste elektrische vrachtwagen is al in gebruik en de overige voertuigen zullen geleidelijk worden vervangen door elektrische exemplaren. De kleine hoeveelheid resterende emissies wordt gecompenseerd door de steun van het bedrijf aan regenwoud projecten in Borneo.

Bio-based en gerecycled materialen

De grote uitdaging voor Herrmans is het verminderen van de Scope 3-uitstoot, die betrekking heeft op de materialen die bij de productie worden gebruikt. Maar er wordt al aanzienlijke vooruitgang geboekt. Er is een team van experts van verschillende afdelingen samengesteld om de grondstofvoorraden van het bedrijf te evalueren en nieuwe gerecyclede of niet-fossiele materialen te zoeken die voldoen aan de strenge normen van de fabriek. Herrmans, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, produceert ongeveer 2.000 verschillende producten. De nieuwe bio-based handvatten worden volgende week op Eurobike geïntroduceerd. Een kettingkast en verschillende kleinere onderdelen gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal zijn al op de markt.

We verbeteren ook de manier waarop we met ons productieafval omgaan. Tegelijkertijd ontwikkelen we ons eigen productscoresysteem om de materiaalstromen beter te analyseren en voorop te blijven lopen met baanbrekende industrienormen. Het is niet langer voldoende om te zeggen dat onze producten superieur of duurzamer zijn; we moeten dergelijke beweringen met feiten ondersteunen, zegt Sari Noromies.

CEO Dan Liljeqvist is ook tevreden met de ontwikkeling van het bedrijf:

Hoewel dit een langetermijnverbintenis is, beginnen we nu al tastbare resultaten te zien van onze inspanningen. Dit is vooral te danken aan de geleidelijke toename van producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Onze duurzame inspanningen hebben ook te maken met het cultiveren van onze reputatie als aantrekkelijke zakenpartner en werkgever, en met het aantrekken van bekwame werknemers. Wat ook lonend is, is de wetenschap dat onze keuzes de wereld een beetje beter maken.

Voor Herrmans is duurzaamheid een fundamenteel principe, dat verankerd is in de strategie en de bedrijfsplannen.Vandaag de dag wordt tien procent van de producten gemaakt van gerecycled materiaal en dit is nog maar het begin. Het bedrijf heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om in 2035 CO2-neutraal te zijn voor al haar activiteiten. De duurzaamheids- strategie van Herrmans heeft drie pijlers:people, profit en planet. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen alle drie.

Fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het is ook een bewuste keuze voor het milieu. Deel uitmaken van deze reis voelt zeer lonend, zegt Dan Liljeqvist.

Lees meer hier meer over Herrmans Bike Components. Dit is Herrmans’ derde achtereenvolgende publicatie over haar duurzaamheidsinspanningen.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van