29-10-2015 - Skiën, Nieuws

Hestra handschoenen

Hestra is in 1936 opgericht in Småland (Zweden), door de boer Martin Magnusson. Hij begon met het produceren van duurzame leren handschoenen gemaakt van houthakkers jasjes. Toen het ski toerisme in de regio begon te groeien, realiseerde hij dat skiërs ook goede handschoenen nodig hadden.

Inmiddels is het bedrijf in handen van de derde generatie en werkt het merk al 40 jaar samen met het Zweedse National Ski Team. Een aantal van ’s werelds beste skiërs en survival experts hebben zelfs hun eigen Hestra Pro modellen. Ze delen hun ervaringen met diverse materialen, details en ontwerpen. Momenteel heeft Hestra 273 verschillende modellen – er bestaat een handschoen voor elke behoefte en elke gebruiker.

Alpine Pro

Alpine Pro handschoenen worden gebruikt door freeriders, professionele berg gidsen, ski instructeurs en andere gebruikers met hoge verwachtingen van hun uitrusting. Het zijn zeer functionele handschoenen met goede grip, die veel slijtage kunnen doorstaan.

Een highlight uit de Alpine Pro collectie is de Leather Fall Line; deze korte freeride handschoenen zijn gemaakt van soepel rundleer met een stevige pole grip. De handschoen met neopreen manchet heeft een klittenbandsluiting en is voorzien van een karabijnhaak.

Alpine Racing

Binnen de collectie van Racing vindt u de technisch geavanceerde handschoenen. Ze worden gekenmerkt door hun soepelheid, duurzaamheid, bescherming en ergonomische grip. De sport van het alpine race is voortdurend aan het veranderen. Daarom ontwikkelt Hestra handschoenen in nauwe samenwerking met sporters en coaches.

Alpine

De Alpine handschoenen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je geen koude handen krijgt tijdens een ski trip. Voor Skiërs die een hoge kwaliteit handschoen zoeken. Kies voor een klassiek Scandinavisch design of handschoenen met een jongere uitstraling.

Outdoor

Binnen de outdoor lijn vind je handschoenen voor wandelen, kanoën, rennen en andere outdoor avonturen. Het zijn handschoenen die bestand zijn tegen zwaar misbruik en gemaakt zijn van onze beste materialen. De outdoor modellen zijn uitgerust met functies die grondig zijn getest tijdens lange expedities.

Meer informatie vind je hier.

 

 

 van