08-11-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Het Beukers Bike Weekend – 16 &17 november

Op zaterdag 16 en zondag 17 november zal door Beukers Bike Centre voor het 16e jaar op rij een Race en Mountainbike show georganiseerd worden. Zowel op zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. Er zullen diverse topmerken aanwezig zijn met hun eigen stands en daarmee is deze show uniek te noemen voor de regio.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Bianchi, Open, Giant, Colnago, Scott, Trek, Van Nicholas en Cervelo zijn er met veel 2014 modellen. Maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp, Shimano, Campagnolo en Sram , Rock Shox voorvorken, Bryton en Mio,  Lezyne (pompen en verlichting) en Tacx (trainers) zullen aanwezig.

Zondag zal, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 11e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden worden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

Optimaal fietsplezier begint met een goede fietspositie, maar minstens zo belangrijk is een juiste afstelling en verbinding tussen schoen en pedaal. Tijdens het Beukers Bike Weekend kun je dit zonder kosten laten checken. Ook wordt er gekeken naar de natuurlijke stand van je voet om de overbrenging zo optimaal mogelijk te maken. En ben je benieuwd naar je lichaamssamenstelling (oa vetpercentage en spiermassa), of heb je vragen op voedingsgebied? Diëtiste Louise Groot is aanwezig om je te adviseren!

Er zal dus genoeg te beleven zijn tijdens het 16e Beukers Bike weekend. De toegang zal overigens gratis zijn en voor alle andere relevante informatie raden we je aan om even onderstaande flyer of de website van de organisatie te checken.

Beukers

 

 van