29-03-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 2017

Het eerste nummer in het nieuwe jaar is altijd een speciaal moment, daarom zijn wij ook zeer trots om te melden dat elk moment de nieuwe Up/Down weer bij de abonnees op de mat kan vallen. Het nieuwe nummer heeft een iets andere style dan zijn voorgangers wat verfrissend aanvoelt. Verder staat het magazine weer boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de mountainbikewereld. Hieronder alvast een kleine scoop van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen.

Ver, heel ver buiten je comfortzone

Als je deze momentopname in scene had willen zetten, zou het er niet veel grappiger uitzien: drie Westerse mountainbikers die onder een brandende zon rondfietsen op een steile en ruige berghelling zonder ook maar een hint van een pad of trail, ongeveer vijftig kilometer verwijderd van de Syrische grens… Wellicht zijn het de zenuwen veroorzaakt door echo’s van geweerschoten van (hopelijk) jagers of het feit dat we op de eerste dag tijdens onze trip door Libanon al verdwaald zijn, maar ik kan niets anders doen dan grijnzend kijken naar onze situatie.

Rijtechniek

Zoals Lee in zijn column eerder in dit blad al aangaf, het mountainbikelandschap verandert. Het rondjes rijden over onverharde autopaden maakt steeds meer plaats voor uitdagende parcoursen. Dit is natuurlijk supergaaf, het geeft een geheel nieuwe dimensie aan mountainbiken in Nederland. Maar… het vraagt ook om een nieuwe rijstijl. Daarom hebben we gezocht naar de specialist op het gebied van zowel skill-training als hands-on ervaring op deze parcoursen, dit om ons stap voor stap te helpen meer uit de trails te halen.

Uitstapje: Wielrennen

In deze nieuwe rubriek gaan we op zoek naar activiteiten die veel met mountainbiken gemeen hebben. Wat is het precies, waarom is het leuk, hoe kan het je helpen als mountainbiker en wat heb je precies nodig om het te beoefenen? We beginnen met de sport die het meest bekend is, wielrennen. Nog sterker, we vermoeden dat een aantal Up/Down-lezers al een racefiets in de schuur heeft staan.

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van