29-03-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 2017

Het eerste nummer in het nieuwe jaar is altijd een speciaal moment, daarom zijn wij ook zeer trots om te melden dat elk moment de nieuwe Up/Down weer bij de abonnees op de mat kan vallen. Het nieuwe nummer heeft een iets andere style dan zijn voorgangers wat verfrissend aanvoelt. Verder staat het magazine weer boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de mountainbikewereld. Hieronder alvast een kleine scoop van de artikelen uit de nieuwste uitgave en een preview om alvast in de stemming te komen.

Ver, heel ver buiten je comfortzone

Als je deze momentopname in scene had willen zetten, zou het er niet veel grappiger uitzien: drie Westerse mountainbikers die onder een brandende zon rondfietsen op een steile en ruige berghelling zonder ook maar een hint van een pad of trail, ongeveer vijftig kilometer verwijderd van de Syrische grens… Wellicht zijn het de zenuwen veroorzaakt door echo’s van geweerschoten van (hopelijk) jagers of het feit dat we op de eerste dag tijdens onze trip door Libanon al verdwaald zijn, maar ik kan niets anders doen dan grijnzend kijken naar onze situatie.

Rijtechniek

Zoals Lee in zijn column eerder in dit blad al aangaf, het mountainbikelandschap verandert. Het rondjes rijden over onverharde autopaden maakt steeds meer plaats voor uitdagende parcoursen. Dit is natuurlijk supergaaf, het geeft een geheel nieuwe dimensie aan mountainbiken in Nederland. Maar… het vraagt ook om een nieuwe rijstijl. Daarom hebben we gezocht naar de specialist op het gebied van zowel skill-training als hands-on ervaring op deze parcoursen, dit om ons stap voor stap te helpen meer uit de trails te halen.

Uitstapje: Wielrennen

In deze nieuwe rubriek gaan we op zoek naar activiteiten die veel met mountainbiken gemeen hebben. Wat is het precies, waarom is het leuk, hoe kan het je helpen als mountainbiker en wat heb je precies nodig om het te beoefenen? We beginnen met de sport die het meest bekend is, wielrennen. Nog sterker, we vermoeden dat een aantal Up/Down-lezers al een racefiets in de schuur heeft staan.

 

 van