28-09-2021 - Windsurfen, Nieuws

Het eerste zeil volledig bestemd voor kleinere frame-rippers.

KAI EN IK WILLEN EEN ZEIL NET ZO MAKEN ALS MIJN SUPER_HERO, MAAR MET ELK ASPECT AFGESTEMD OP RIJDERS MET KLEINERE FRAME. WE HEBBEN HET NU ONTWIKKELD MET EEN PAAR VROUWELIJKE MAUI LOCALS EN POZO’S VOLGENDE GENERATIE GROMS. TOT NU TOE HOUD IEDEREEN ER NOG VAN! “

Een vertrouwd concept – unieke uitvoering. Vrouwen, jonge rippers en kleinere ruiters tot 160 cm hebben vaak moeite met gewone zeilen vanwege hun gestalte, kracht en beperkte hefboomkrachten. Tegelijkertijd zijn het vaak meer getalenteerde surfers dan anderen, dus ze hebben gelijk als ze een volledig uitgeruste en gemakkelijk te besturen setup eisen.

Voor deze personen hebben we speciaal de NOW ontwikkeld – een zeer lichtgewicht, krachtig en kwalitatief hoogstaand zeil dat is ontwikkeld op basis van het huidige SUPER_HERO-model, maar is aangepast zodat het gemakkelijk door kleinere/lichtere rijders kan worden gebruikt. Terwijl de meeste zeilmerken om redenen van eenvoud (bijvoorbeeld de zware X.PLY) dezelfde lay-outs en materialen gebruiken voor grom- en dameszeilen als in hun volwassen zeilen, doen wij de dingen anders. Dankzij de jarenlange samenwerking met alle grote windsurfscholen (bijv. Duotone Pro Center, ION Club, FBC), hebben we gebruik gemaakt van hun schat aan kennis om de NOW te ontwerpen. De magnifieke uitgebalanceerde vorm, lichtgewicht mono lm en uitgekiende mix van materialen in het iMODULAR DESIGN garanderen een laag gewicht en duurzaamheid.

+ VTS TAIL outhaul specificaties: NIEUW elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de juiste outhaul extension.

+ CONVEX DACRON LUFF-PANEL: rechtere voorlijkcurve, 3-latten-layout en ons convexe dacron luff-paneel resulteren allemaal in een zachter zeil, ideaal voor lichtere rijders.

+ SUPER LICHTGEWICHT: de lay-out met 3 latten, de superlichte bumper en onze voor gewicht geoptimaliseerde paneellay-out resulteren allemaal in een superlichtgewicht, ideaal voor rijders met een kleiner frame.

+ VTS 2.0: optionele quick rigging patch maakt trimmen “ter plaatse” mogelijk zonder zelfs maar naar boven te kijken (patent aangevraagd).

+ HOLLE LOWER LEECH met extra MINI BATTEN: Dit stabiliseert het profiel boven de giek en voorkomt bloedzuigerfladderen.

+ XPLY PLUS (100/150 micron): Het laminaat met de minste rek en de beste UV- en perforatieweerstand op de markt.

+ TRI PLY-voetpaneel (150 micron): extra 3e draadrichting verhoogt het ripstop-vermogen met 30%.

+  Onbreekbare epoxy latten.

duotonesports.com/windsurfing/sails/now/

 van