28-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

‘Gouden’ interview

Tijdens Eurobike nadat ze honderden posters, T-shirts, waterflessen en andere goodies die mensen voor hun neus zette hadden gesigneerd konden wij vijf minuten met de Olympisch Gouden winnaars zitten. De gouden winnaars Jenny Rissveds en Nino Schurter legden wij een paar vragen voor. 

eurobike-1-copy

Is het al een beetje bezonken dat je de Olympische spelen hebt gewonnen?

Jenny Rissveds: Zeker, het is een droom die werkelijkheid is geworden! Alleen al de mogelijkheid om er heen te gaan, het kwalificeren voor de spelen was al een droom die uitkwam. Toen ging ik naar de spelen spelen en wou enkel wat Olympische ervaring opdoen. Natuurlijk zou ik mijn best doen en zien waar het schip strande. Maar ik had een fantastische dag en mentaal top dus alles zat mee op de fiets!

Wist je direct dat je een goede race ging rijden?

JR: Ik voelde dat ik alles onder controle had maar er kan van alles gebeuren. Maar ik kan je vertellen dat ik me sterk voelde, was mentaal top en toen ik nog maar twee rondes moest had ik wel het gevoel dat ik kon winnen. In de laatste ronde viel ik aan en dat resulteerde in deze gouden medaille!

eurobike-3-copy

Nino, hoe gaat het met jou? Is het bij jou een beetje bezonken dat je de Olympische Spelen hebt gewonnen?

Nino Schurter: Het was een heel ambitieus doel. Je bent er zolang mee bezig en als het zover is.. dan is het zo voorbij. Op dit moment kan ik het bijna geloven dat ik heb gewonnen maar soms vraag ik mezelf af.. Is het nou echt waar? Maar ik ben erg blij, alles viel samen op deze dag. Geweldig!

Had je ook slechte momenten gedurende de race? Was er een punt waarop je dacht dat jou Olympische droom over zou zijn?

NS: Ja, op de weg naar beneden crashte ik bijna. Dit was precies het moment nadat ik aanviel. Het was een angstig moment maar je weet nooit of je het einde haalt. Je kan problemen hebben met de fiets dus je weet nooit of je het haalt totdat je over de finish gaat.

eurobike-6-copy

Is er iets dat je wil zeggen over Eagle?

JR: Voor mij maakte dat een groot verschil ten opzichte van vorig jaar. Op een parcours waarbij je veel moet klimmen is een ketingblad met 34 tanden een groot verschil met 30. Dit werkte voor mij in de race in Rio echt perfect, maar eigenlijk al het hele seizoen. Al met al was ik er dus erg blij mee.

NS: Het is geweldig, zeker voor Rio was het een groot voordeel. Vergeleken met de jongens die op Shimano reden had ik gewoon een betere versnelling. Dit was een van de belangrijkste punten voor het succes in Rio.

 

 van