13-01-2015 - Surfen, Nieuws

Het juiste voorbeeld

Oumaima Erhali is een Marokkaanse surfer girl die gelooft dat de Islam en surfen hand in hand kunnen samengaan. “Making Waves” is een uitzonderlijk korte surf film. De mini-docu vertelt een heel simpel maar hard verwarmend verhaal. De docu legt de aandacht op de controversiële vraag: Kan een Moslim meisje gaan surfen?

Oumaima Erhali is pas 17 jaar oud maar haar passie voor golven is groots. Haar broer werkte als kustwacht en was een gretige surfer, hij overleed niet lang geleden. Oumaima bewaarde zijn surfboard en besloot surfen een kans te geven.

“Hij nam mij vaak mee naar het strand toen ik nog een klein kind was. Dat waren de eerste keren dat ik met een surfboard speelde. Wanneer ik nu ga surfen, denk ik aan hem,” verteld Erhali.

“Surfen is als een therapie voor mij. Ik heb het mijzelf aangeleerd. Na getrouwd te zijn, kan een vrouw haar lichaam niet meer tonen. De Islam is naar mijn idee niet zo. Een Moslim zijn komt uit het hart.”

De Marokkaanse maatschappij veranderd. Vrouwen veroveren steeds hun plek in de professionele wereld tevens als in sporten. Er zijn steeds meer kansen voor meisjes als Oumaima. Haar zus Zineb is de eerste vrouwelijke kustwacht in Marokko. Beide zusters worden volledig gesteund door hun ouders.

De jonge Oumaima wil haar surfen verbeteren. In de toekomst, droomt ze van reizen over de hele wereld en het openen van een surf club. Hopelijk moedigt zij hiermee meer surfer girls aan op de prachtige stranden van Marokko.

“Ik vind het geweldig dat ze is gaan surfen. Ik heb niet genoeg middelen, anders zou ik haar nog meer helpen en aanmoedingen,” verteld vader Arbhi ErhaliI

Als je een meisje ziet, wandelend langs de boulevard, dolgelukkig, met een oude NSP en een grijns van oor tot oor haal het dan niet in je hoofd om dit van haar af te pakken.

Zo zie je maar, maak je eigen beslissingen, laat je niet leiden en leef je eigen leven. Oumaima Erhali is een prachtig voorbeeld. Ze gelooft heilig, maar is ervan overtuigd dat de Islam haar geluk niet in de weg mag staan.

[youtube id=”-Jnqc9-80Mg”]

 van