20-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Het nieuwe avontuur de Trek 1120

Ben je op zoek naar fietsavonturen dan zal je de nieuwe 1120 geweldig vinden. Een veelzijdige toerfiets die gebouwd is om alle terreinomstandigheden aan te kunnen. De racks bieden tal van mogelijkheden voor het meenemen van bepakking. De 1120 is klaar voor de meest avontuurlijke ritten. 

Het lichte Alpha Platinum Aluminium frame is gebaseerd op de succesvolle Stache modellen van Trek. Ditmaal met minimale aanpassingen op de geometrie zodat de rijder altijd een stabiele rit heeft, ook als de fiets bepakt is. Trek heeft de liggende achtervork verlengd om zo een iets langere wielbasis te kunnen creëren dat extra stabiliteit biedt bij ruig terrein.

De 1120 heeft een nieuwe carbon voorvork gekregen. Hier wordt de voordrager op bevestigd. Tevens zijn er drie bevestigingspunten op elke vorkpoot zodat er meerdere soorten dragers op bevestigd kunnen worden. Het wisselen van de carbon vork voor een moderne 29+ verende voorvork is geen enkel probleem.

Lichtgewicht en duurzame SUNringlé Duroc 50 velgen, Boost naven en de Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR-banden geven de 1120 een vertrouwd stuurgedrag en een prima grip van de banden. De Shimano SLX 1×11 aandrijving biedt een 11-46T bereik en de Race Face Aeffect crank gebruikt een ultra-duurzaam stalen kettingblad met 30 tanden. SRAM Level T remmen met 180mm schijven zorgen voor genoeg stopkracht onder alle omstandigheden. De fiets is tevens uitgerust met een Bontrager Dropper Post en een nieuw ontwikkeld Bontrager Crivitz stuur.

Het op de juiste manier opbergen van bepakking tijdens een fietstocht met de nieuwe 1120 is erg belangrijk. De 1120 heeft een uniek dragersysteem op de fiets. Hierdoor kan de rijder gemakkelijk 8 liter tassen op de fiets bevestigen zodat de handling optimaal blijft. De achterdrager heeft genoeg ruimte voor eenvoudig vervoer van je tent of slaapzak. Op de voordrager zijn gemakkelijk overige spullen op te bergen zodat deze altijd binnen handbereik zijn. Beide dragers kunnen verwijderd of bevestigd worden met slechts vier bouten.

Te bewonderen op de Bike Motion! Sportstand Trek. Hal 8 A010

Verkoopadviesprijs: € 2699,-

Meer informatie over de Trek 1120 is vinden op de website. (Beschikbaar vanaf april)

 

 van