20-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Het nieuwe avontuur de Trek 1120

Ben je op zoek naar fietsavonturen dan zal je de nieuwe 1120 geweldig vinden. Een veelzijdige toerfiets die gebouwd is om alle terreinomstandigheden aan te kunnen. De racks bieden tal van mogelijkheden voor het meenemen van bepakking. De 1120 is klaar voor de meest avontuurlijke ritten. 

Het lichte Alpha Platinum Aluminium frame is gebaseerd op de succesvolle Stache modellen van Trek. Ditmaal met minimale aanpassingen op de geometrie zodat de rijder altijd een stabiele rit heeft, ook als de fiets bepakt is. Trek heeft de liggende achtervork verlengd om zo een iets langere wielbasis te kunnen creëren dat extra stabiliteit biedt bij ruig terrein.

De 1120 heeft een nieuwe carbon voorvork gekregen. Hier wordt de voordrager op bevestigd. Tevens zijn er drie bevestigingspunten op elke vorkpoot zodat er meerdere soorten dragers op bevestigd kunnen worden. Het wisselen van de carbon vork voor een moderne 29+ verende voorvork is geen enkel probleem.

Lichtgewicht en duurzame SUNringlé Duroc 50 velgen, Boost naven en de Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR-banden geven de 1120 een vertrouwd stuurgedrag en een prima grip van de banden. De Shimano SLX 1×11 aandrijving biedt een 11-46T bereik en de Race Face Aeffect crank gebruikt een ultra-duurzaam stalen kettingblad met 30 tanden. SRAM Level T remmen met 180mm schijven zorgen voor genoeg stopkracht onder alle omstandigheden. De fiets is tevens uitgerust met een Bontrager Dropper Post en een nieuw ontwikkeld Bontrager Crivitz stuur.

Het op de juiste manier opbergen van bepakking tijdens een fietstocht met de nieuwe 1120 is erg belangrijk. De 1120 heeft een uniek dragersysteem op de fiets. Hierdoor kan de rijder gemakkelijk 8 liter tassen op de fiets bevestigen zodat de handling optimaal blijft. De achterdrager heeft genoeg ruimte voor eenvoudig vervoer van je tent of slaapzak. Op de voordrager zijn gemakkelijk overige spullen op te bergen zodat deze altijd binnen handbereik zijn. Beide dragers kunnen verwijderd of bevestigd worden met slechts vier bouten.

Te bewonderen op de Bike Motion! Sportstand Trek. Hal 8 A010

Verkoopadviesprijs: € 2699,-

Meer informatie over de Trek 1120 is vinden op de website. (Beschikbaar vanaf april)

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van