12-04-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Het nieuwe bandenmerk Ere Research

Met trots presenteert Oneway Distribution de samenwerking met het nieuwe merk Ere Research. OWD zal de distributie, marketing en communicatie voor haar rekening nemen in de Benelux, Engeland en Ierland.

Het Zwitserse kwaliteitsmerk Ere Research is het resultaat van een leven lang passie voor fietsen: voor oprichter Piet van der Velde niet alleen op de fiets als renner, maar vooral achter de schermen als productontwerper en –ontwikkelaar. Dit resulteert in een compleet assortiment aan wielrenbanden, voorzien van antilekprotectie, die ontworpen zijn om mee te trainen en racen op een professioneel en fanatiek niveau.

De contactpunten van het lichaam met de fiets hebben samen met de banden van een fiets grote invloed op de manier hoe een fiets rijdt en op het comfort en prestaties van de fietser. De band is het enige contactpunt tussen fiets en de ondergrond, het zorgt voor de krachtoverbrenging, het sturen en het afremmen. Kwaliteitsbanden zijn de belangrijkste upgrade voor een fiets.

Bij de lancering van het merk Ere Research staan er 6 verschillende type wielrenbanden in het assortiment voorzien van lekprotectie. Allen hebben zij een consumentenadviesprijs van €69,95.

Genus

De eisen voor banden van het profpeloton zijn eenvoudig: een lage rolweerstand en vertrouwen bij het nemen van bochten op hoge snelheid. Het minimalistische loopvlak en de soepele opbouw van de behuizing zorgt voor ongeëvenaarde grip en voor de snelheid die nodig is om te winnen! Hier vind je meer informatie over de Genus

Omnia

De Omnia is een prestatie gedreven wielrenband die geschikt is voor weg- en criterium wedstrijden en voor training, een echte allround band. De opbouw van de is hetzelfde als gebruikt bij de Genus voor professioneel niveau, maar het loopvlak van de Omnia biedt een verhoogde grip. De Omnia is ook beschikbaar in 30 mm. Hier vind je meer informatie over de Omnia. Hier vind je meer informatie over de Omnia.

Tenaci

Het rijden op gravel- en zandwegen vereist een stevige band die doorrolt in zware omstandigheden en die een fantastische grip heeft waar normale wielrenbanden slippen. De Tenaci heeft een snel rollend loopvlak dat grip heeft op gravel- en zandwegen. De band is uitgerust met de Armis 2 lekprotectie. Dit biedt bescherming op het loopvlak een aan de zijwanden van de band, hiermee is de band klaar voor avontuurlijke kilometers. Hier vind je meer informatie over de Tenaci

Pontus   

Natte wegen verminderen de grip van banden en verhogen de kans op wegslippen, zeker bij het sturen op hoge snelheid. De Pontus is speciaal ontworpen om het water af te voeren, zodat de band contact houdt met de weg. Dit biedt optimale grip en vertrouwen tijdens het rijden in de regen. De Armis 2 lekprotectie zorgt ervoor dat je niet met een lekke band langs de kant komt te staan. Hier vind je meer informatie over de Pontus.

Tempus

De Tempus is ontworpen in samenwerking met de Deense nationale selectie wegwielrennen in aanloop naar het UCI-wereldkampioenschap tijdrijden 2017. De zijkant van de band is een ingedeukt patroon om de zijkant van de band smal te maken. Doordat de zijkant van de band smal is, worden de band en de velg een geheel om de luchtweerstand te reduceren. Hier vind je meer informatie over de Tempus.

Tormentum

Indoortrainer band De Tormentum is ontwikkeld voor de meeste intensieve trainingen en warming-up sessies op een indoortrainer. De band is gemaakt van hard 75 A-rubber, hiermee is de band bestand tegen de hitte en overmatige slijtage. Gebruik: trainingen en warming-ups op de indoor trainer of rollerbank. Hier vind je meer informatie over de Tormentum

Vanaf april zijn de producten officieel gelanceerd bij het grote publiek. Vanaf heden zijn de Ere research banden verkrijgbaar via Oneway Distribution. Meer info is te vinden op website.

 van