07-12-2021 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Het nieuwe filmproject van Pirate: Driven

Via Slash kwamen we in contact met Gigi Rüf die ons vertelde dat hij mee heeft gewerkt aan het nieuwe filmproject van Pirate: Driven. In aanloop naar de release van de film zijn er tevens diverse webisodes online gezet waarin we Gigi door de diepe poeder van Hokkaido (Japan) zien blazen. Wij spraken we met Sebastian Balser van Pirate Movie Production. 

Driven

Kun je wat over het filmproject Driven vertellen? Waar komt het idee vandaan? 

“Het concept voor Driven spookte al langer door onze hoofden. Na het realiseren van vele eenjarige filmprojecten, wilden we heel graag een project starten waarvoor we langer de tijd hadden, langer op een bepaalde locatie konden blijven en dus een productie window van twee jaar hadden. Het was inmiddels ook belangrijk voor ons geworden om een film te maken die een meer tijdloos karakter heeft in plaats van al die seizoen-edits. Het concept om meer tijd te investeren in slechts een handvol snowboarders op specifieke locaties en daarnaast te focussen op wat hen drijft, hen motiveert, was een erg aantrekkelijk idee.  

Driven

Echter, de pandemie zorgde wel voor een jaar vertraging. Het project is nog niet af, want diverse trips waren gewoonweg niet mogelijk. We hebben de release dus tot 2021 uitgesteld en in plaats daarvan een webserie die mee kijkt achter de schermen van Driven.” 


Wat staat er centraal in die webisodes? 

“Elke episode focussen we op een rijder, een locatie en een onderwerp met betrekking tot het maken van een snowboard film, zoals filmen met een drone of het filmen met een cable cam. Maar het is een beetje go with the flow, want dit winterseizoen zit natuurlijk nog vol onzekerheden. We hebben nu vijf websisodes online staan en willen er nog vijf bij maken. De lijst met onderwerpen is lang, dus als het een niet werkt dan kunnen we het ander nog proberen.”  

Driven

En wat is het doel van de film Driven zelf?  

“Op de eerste plaats willen we een snowboardfilm maken die tijdloos is en geschikt voor iedere leeftijd. Een film voor zowel de die hard snowboarders als de vakantieganger, de oudste generatie en de nieuwste. Misschien zelfs voor diegenen die nog nooit op een board gestaan hebben en door deze film gemotiveerd raken. De riders zijn iconen en hebben allemaal een ander leven naast het snowboarden en al dat reizen voor de sport heeft een grote impact gehad op hun persoonlijke ontwikkeling. Om die reden staat de drijfveer, being driven, centraal.” 

Driven

Welke snowboarders maken onderdeel uit van de film? 

“We hebben tot nu Gigi Rüf, John Jackson, Victor Daviet en Manuel Diaz gefilmd.”  

En waar hebben jullie tot nu toe gefilmd? 

“Hokkaido (Japan), Kamchatka (Rusland), British Columbia (Canada), Tirol (Oostenrijk).” 

Wat was het moeilijkste tijdens de opnames van de webisodes? 

“Het lastigste is dat het altijd ‘alleen nog even dit’ is, dat we er altijd zeker van moeten zijn dat we elk shot hebben. Dat geldt voor al de snowboarders en voor de host John. Zo doen we interviews on the spot bijvoorbeeld. En alles duurt hierdoor langer. Voor ons betekent het dat we een extra filmer nodig hebben die de specifieke planning voor de webisodes op zich neemt. Al met al een behoorlijke organisatie om zowel de film als de serie te filmen, zeker als je het probeert in een tijdsbestek van vier tot zes weken. Met een beetje geluk lukt het dan om een a twee series te filmen naast het reguliere filmwerk. De volgende webisode komt uit met kerst: hoe goed gebruik te maken van action cams.” 

Driven

En waarom moeten we kijken? 
“Ik denk dat de webseries interessant zijn omdat het je een inzicht geeft in hoe tijdrovend en ingewikkeld het kan zijn een snowboardfilm te maken. Aan de ene kant krijg je dus wat insides, aan de andere kant leer je ook echt de riders kennen. Voor de film zelf moet je nog even geduld hebben, maar als je eenmaal de webisodes gezien hebt wil je de film zeker niet missen.” 


Dit artikel ‘Driven komt uit Soul #2 2020. Voor meer surf/snowboard nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? volg ons op Facebook en Instagram!

 van