01-09-2021 - Nieuws, Wielrenblad

DE NIEUWE MERIDA SCULTURA-TEAM 2022

Minder gewicht, minder weerstand – en ook nog comfortabeler? Als je dacht dat het niet kon, ontmoet dan de fiets die je ongelijk zal bewijzen; het nieuwe SCULTURA-TEAM 2022. Voortbouwend op de onbetwiste erfenis van ons lichtgewicht racefietsassortiment, hebben we de luchtweerstand drastisch verminderd, het comfort naar een nieuw niveau getild en dit alles terwijl we kostbare grammen hebben weggeschoren om een ​​veelzijdig, World Tour bewezen, race winnend wapen te leveren.

Gestroomlijnde race-compliance

Sinds de introductie in 2006 heeft het SCULTURA TEAM altijd gestaan ​​voor lichtgewicht, compliantie, reactievermogen, ‘klassieke’ looks en bewezen raceprestaties, wat heeft geresulteerd in een machine die altijd de go-to-bike is geweest voor onze World Tour-teams. Het race winnende erfgoed is zelfs vóór de officiële lancering voortgezet, waarbij de vijfde generatie van SCULTURA TEAM al vier World Tour overwinningen aan zijn prijzenkast heeft toegevoegd, ruim voor de release.

Hoewel de SCULTURA altijd schitterde wanneer zijn lichtgewicht klimkwaliteiten of zijn vermoeidheid reducerende naleving werd gevraagd, wilden we deze aspecten nog verder verbeteren voor het nieuwe SCULTURA TEAM, terwijl we ook de lat hoger legden op het gebied van aero-referenties.

In vergelijking met zijn voorganger is het nieuwe SCULTURA TEAM-frame meer dan 4% lichter, merkbaar comfortabeler door de mogelijkheid om tot 30 mm brede banden te rijden en een grotere zadelpenverlenging, drastisch aerodynamische dankzij de volledige kabelintegratie en een stuk cockpit, vernieuwd balhoofd- en vorkprofiel en verlaging van o.a. bevestigingspunten van de staande achtervork.

Het eindresultaat, het geheel nieuwe SCULTURA TEAM, is nog steeds de veelzijdige en lichtgewicht allrounder die het altijd is geweest, maar zijn vermogen om op het hoogste niveau te presteren is nog verder vergroot door deze veranderingen. Meer comfort betekent minder vermoeidheid, terwijl de weerstandsvermindering nu aanzienlijk is verbeterd met ongeveer 10 watt in vergelijking met zijn voorganger, terwijl de UCI-limiet van 6,8 kilogram gemakkelijk wordt bereikt.

Zoals eerder vermeld, zette de vijfde generatie van het SCULTURA TEAM zijn overwinningsreeks voort vanaf de dag dat het werd overhandigd aan Team Bahrain-Victorious, door twee etappes te winnen in het Critérium du Dauphiné onder Mark Padun, één in de Tour de France, gereden door Dylan Teuns en één van Damiano Caruso in de Vuelta a España. In zijn korte aanwezigheid op het World Tour-podium heeft het nieuwe SCULTURA TEAM zichzelf al bewezen als de perfecte sidekick voor aero-gerichte REACTO, gezien het team en andere wegenthousiastelingen de perfecte keuze tussen lichtgewicht, uitstekende compliance en verbeterde aero-capaciteiten van de SCULTURA of toonaangevende luchtsnijcapaciteiten van de REACTO.

Voor meer informatie ga naar de website van Merida.

 van