22-01-2014 - Surfen, Nieuws

Het Stille Strand Leeft – Petitie

Wist je het prachtige stille zuiderstrand van Den Haag in de toekomst mogelijk verloren gaat? Het zit er namelijk dik in dat je er straks een hoteltoren, een boulevard en toeristische voorzieningen vindt. Dit lijkt te gaan gebeuren als we onze stem niet laten horen tenminste. Het Stille Strand staat bekend als een van de beste spots in Nederland en daarom zou het eeuwig zonde zijn als dit in de toekomst gaat verdwijnen.

Wij zijn van mening dat het strand op z’n mooist is zoals het nu is, zonder bebouwing. Het Stille Strand Leeft is een initiatief om te laten zien hoe geweldig en uniek het strand is. Surf fotografen, film makers, dichters, ontwerpers en lokale politiek steunen dit initiatief. Hier sluit 6|Surf magazine zich graag bij aan, met het doel dat men beseft dat er niet gebouwd kan en mag worden. Het strand is namelijk al perfect!

Er is inmiddels een petitie opgestart en deze is al 6.847 keer ondertekend. Laat ook jouw stem horen door de petitie hier te ondertekenen. Met Michael Schmitz heeft men overigens weer een mooi filmpje opgenomen om dit initiatief nog meer kracht bij te zetten, de video kan je hier bekijken.

 

 

6surf_hetstillestrandbebouwing-copy

Op bovenstaande afbeelding kan je zien hoe het huidige strand er bij ligt en hoe het ontwerp voor de bebouwing in Scheveningen er uit ziet. 

 

 van