09-04-2015 - Surfen, Nieuws

Historische zegen voor Mick Fanning

De finales van Rip Curl Pro Bells Beach begonnen niet erg spectaculair met rustige golven. Gelukkig werden de condities beter en de prestaties ook spectaculairder. Met uiteindelijk een historische dag voor Mick Fanning, die in Bells beach voor de vierde keer wist te winnen.

De eerst heat was tussen regerend wereldkampioen Gabriel Medina en Adriano de Souza, Medina begon met aanvallen. Waarna er een pijnlijke stilte van 15 minuten kwam, met steeds minder tijd op de klok moesten er punten gepakt worden. Deze tijd benutte Adriano de Souza het best waardoor hij Medina onverwachts uitschakelde en zich kwalificeerde voor de halve finale.

Medina was, anders dan bij de voorgaande stop, een goede verliezer. Hij gaf moeiteloos toe dat Adriano de Souza betere heats had gesurft en richt nu zijn pijlen op de Margaret River Pro, Australia.

[youtube id=”JiO7aRSjS7k”]

De tweede kwartfinale was tussen twee Australiërs Owen Wright en Josh Kerr. Kerr opende direct de aanval waarbij hij later een score van 7.67 kreeg. Wright vocht hard terug maar het werd snel duidelijk dat hij het niet meer kon winnen.

Mick Fanning won al drie WSL titels in Bells Beach en daarom was hij ook dit keer weer een van de favorieten. In de kwartfinale nam hij het op tegen de Zuid-Afrikaan Jordy Smith die samen voor een finale waardige heat zorgde. Tijdens de eerste heat ging gelijk op waarbij beide surfers een score verdiende van 8.33. Mick liet zich hier niet afbluffen en scoorde vervolgens 9.43 bij zijn volgende heat, waarmee Jordy Smith kansloos bleek te zijn.

De laatste kwartfinale was tussen Nat Young en Filipe toledo. Alles verliep volgens plan bij de Braziliaanse surfer Filipe. Tot dat Nat ook liet zien waartoe hij in staat was en zich voor de halve finale wist te kwalificeren.

In de halve finales kwam er meer spektakel, waarbij Fanning en de Souza zich beiden kwalificeerde voor de finale. Beide deden ze waar ze het best in zijn, krachtig surfen met heerlijk rails werk in totale controle.

De uiteindelijke finale tussen De Souza en Fanning werd gewonnen door Fanning, de surfers hadden een gelijk score. Hierdoor werd er gekeken wie de beste heat score had. Fanning had een 8+ score behaald wat de doorslag gaf. Met deze zege is hij in een historisch lijstje komen te staan met maar liefst vier titels in Bells Beach.

[youtube id=”Av-9gBZdQSA”]

In de ranking gaat Fanning ook de Braziliaan Toledo voorbij waardoor hij nu op de eerste plek staat. Later deze week word ook de Rip Curl Pro Women’s Pro Bells Beach gesurft. Wil je weten hoe dit afloopt? Houd dan onze website in de gaten.

[youtube id=”hU8YFZ_Y_NQ”]

 van