26-02-2016 - Kitesurfen, Nieuws

HISWA 2016: Probeer de realistische kitesimulator

Van 16 t/m 20 maart staat de KiteSurf simulator voor het eerst in combinatie met twee kitescholen op de HISWA. De simulator leert je de basisprincipes van het kitesurfen op een leuke en interactieve manier. Dit is voor jou de ultieme kans om hem zelf te ondekken bij de F-one stand tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show.

Wereldprimeur

H2O Sports Tech presenteert een wereldprimeur op de Hiswa in de vorm van een heuse kitesurfsimulator. Voor het eerst in de geschiedenis van het kitesurfen, kan er les gegeven worden met behulp van de kiteSim. De kitesurf simulator zorgt ervoor dat de cursisten zich de techniek van het kitesurfen veilig kunnen aanleren, zelfs zonder nat te worden! De kitesurfsimulator biedt de cursist veel voordelen zoals:

  • Veiligheid: vertrouwen opdoen door je techniek te ontwikkelen, voordat je het water op gaat.
  • Tijdwinst: onafhankelijk van het weer, de les gaat altijd door!
  • Snellere leercurve: direct feedback krijgen, de instructeur staat immers vlak naast je.

Gratis toegang en kite les
Lijkt het je leuk om HISWA 2016 helemaal gratis te bezoeken, zodat jij zelf je eerste kiteles kunt ervaren met de KiteSim? Meld je dan nu aan bij Soul Media zodat die jou kunnen voorzien van jouw gratis entreekaart voor de HISWA Amsterdam Boat Show 2016. Om een gratis kaart te bemachtigen hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar info@soulonline.nl of stuur een bericht via onze Facebook-pagina.

KiteSim
De kite simulator is het geesteskind van Robert Hoogendijk, ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft. Er is meer dan vijf jaar aan de kite simulator gewerkt, om het echte kite gevoel zo goed mogelijk te kunnen nabootsen. Kitesurfen is een ultieme vorm van buitensport waar wind, water en het luchtruim samenkomen. Door gebruik te maken van doorontwikkelde vliegers in combinatie met de juiste techniek, kan een kitesurfer al vanaf 3 bft genieten van wat watersport te bieden heeft.

Realistisch
De wereld waar de kitesurfer zich in begeeft is ontworpen door de meest knappe koppen van de TU-Delft. Het team heeft dezelfde werking uit het echte leven naar de simulator vertaald, waardoor het net lijkt of je echt op het water staat. Het concept is door een paar ervaren game-programmeurs verwerkt tot een realistische ervaring, die niet onderdoet voor het echte werk. Door gebruik te maken van een Oculus-rift wordt het helemaal next-gen!

Perfecte condities
Je hebt onwijs veel zin om te gaan kitesurfen, maar wanneer je naar buiten kijkt staat er geen zuchtje wind. BALEN DUS! Met de kitesurf simulator is dit geen issue meer en kan je zelf de weersomstandigheden instellen zodat je altijd optimaal kan surfen. Op deze wijze kun je gemakkelijk leren kiten op vlak water, maar als je helemaal los wilt gaan, dan kan de KiteSim natuurlijk ook de meest brute weersomstandigheden voor je nabootsen.

Veiligheid
Je kan zelf de moeilijkheidsgraad bepalen en daardoor alle basics leren zonder de gevaren van het trainen op land te trotseren. Verder staat je instructeur direct naast je waardoor je sneller de benodigde vaardigheden onder de knie krijgt.

Kom zelf kitesurfen!
De KiteSimulator is er voor zowel de professionals als voor de beginnelingen. Kom de simulator zelf bewonderen op de HISWA van 16 t/m 20 maart! Door bovenstaande sfeerimpressie kun je alvast helemaal in de stemming komen voor het evenement! Voor meer informatie over de KiteSim kun je terecht op de website. Tot snel!

 van