26-02-2016 - Windsurfen, Nieuws

HISWA 2016: Probeer de realistische kitesimulator

Van 16 t/m 20 maart staat hij dan toch echt voor het eerst in de geschiedenis op een evenement, een volwaardige kitesimulator. De simulator leert je de basisprincipes van het kiten op een leuke en interactieve manier en jij kan hem nu zelf ontdekken op de F-One stand tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show!

De simulator is ontwikkeld door Frank & Frens, TU Delft, InnoSportNL en de Nederlandse Kitesurf Vereniging. In eerste instantie kan het er ietwat raar uitzien, zo’n nieuwe machine. Je ziet een paar lijnen die in een groot scherm verdwijnen en je denkt.. Waar is mijn kite?

De machine maakt het mogelijk voor de instructeur om de techniek van een leerling van dichtbij te observeren, waardoor het voor de leraren makkelijker wordt om direct feedback te geven. Onderaan het artikel kun je nog veel meer informatie over de kitesim terug vinden.

Competitie
Naast het feit dat de kitesim voor het eerst te beschouwen is voor het grote publiek, is er ook sprake van een competitie-element en maken de echte fanatiekelingen kans op wel hele fraaie prijzen. Deelnemers die het hoogst weten te springen of het snelst over het virtuele water knallen gaan ervandoor met een kite van F-One of een Access abonnement, het leukste kitesurf magazine van de Benelux.

Winactie
Lijkt het je leuk om HISWA 2016 helemaal gratis te bezoeken, zodat jij de kitesim zelf kunt proberen? Soul Media geeft in samenwerking met F-One tickets weg voor de HISWA Amsterdam Boat Show 2016. Om kans te maken hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag: Waarom wil jij de HISWA Amsterdam Boat Show dit jaar bijwonen? 

Laat ons hieronder in de Facebook-reacties weten waarom jij de HISWA dit jaar absoluut niet wilt missen! Liefhebbers zonder Facebook kunnen uiteraard ook meedoen door een mail te sturen naar info@soulonline.nl, vermeld dan even dat het om de HISWA winactie gaat.

 

 

Realistisch
De wereld waar de kitesurfer zich in begeeft is ontworpen door de meest knappe koppen van de TU-Delft. Het team heeft dezelfde werking uit het echte leven naar de simulator vertaald, waardoor het net lijkt of je echt op het water staat. Het concept is door ervaren game-programmeurs verwerkt tot een enorm realistische ervaring. Door gebruik te maken van een Oculus-rift wordt het helemaal next-gen!

Perfecte condities
Het is altijd balen wanneer je enorm zin heb om te gaan kitesurfen, je kijkt naar buiten en er geen zuchtje wind te bekennen. Met de kitesurf simulator kan je zelf de weersomstandigheden instellen, zodat je altijd optimaal kan surfen. Op deze wijze kun je gemakkelijk leren kiten op vlak water. Maar als je helemaal los wilt gaan, dan kan de kitesim natuurlijk ook de meest brute weersomstandigheden voor je nabootsen.

Veiligheid
Je kan zelf de moeilijkheidsgraad bepalen en daardoor alle basics leren zonder de gevaren van het trainen op land te trotseren. Verder staat je instructeur direct naast je waardoor je sneller de vaardigheden onder de knie krijgt.

De kitesimulator is er voor zowel de professionals als voor de beginnelingen. Kom de simulator zelf bewonderen op de HISWA van 16 t/m 20 maart! Door bovenstaande sfeerimpressie kun je alvast helemaal in de stemming komen voor het evenement!

 van