09-06-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Hoe is het met het parcours in Schoorl?

Na de extreme droogte en bosbranden van afgelopen maanden in Schoorl vroegen wij ons af hoe het met het parcours in Schoorl gaat. Al een tijdje onderhoudt MTB-Noordwest het parcours.

Vrijdag 3 juni hebben 14 mannen, 3 auto’s met aanhanger, 12 kruiwagens, 14 scheppen, 4 harken, 1 riek en een strontvork een aardige berg snippers over het parcours verspreid.

Denk nou niet gelijk dat een toptijd weer tot de mogelijkheden behoort……zo effectief is dat “snipperen” helaas niet. Maar alle kleine beetjes helpen, nu nog een paar dagen regen en wat mountainbikers die de snippers aanrijden en we gaan weer een beetje de goede kant op.

Het is jammer om te zien dat er mulle plekken zijn die in voorgaande jaren gewoon hard bleven. Dit geeft aan hoe extreem droog het is en ook hoe populair het parcours ondanks de droogte nog steeds is.

Een kleine breuk in de harde bovenlaag resulteert snel in een klein mul gaatje. Dit kleine gaatje groeit in enkele dagen uit tot een grote zandbak. Dit is bijna onoverkomenlijk tenzij je iedere dag de kleine gaatjes gaat vullen, en dan nog.

Dank aan alle vrijwilligers die maar bleven sjouwen met de snippers ondanks de soms lange afstanden die afgelegd moesten worden met de kruiwagens!

Voor het parcours van Schoorl hopen we op regen, heel veel plaatselijke regen; wel op Schoorl en niet op Geestmerambacht……deze route ligt er super bij op dit moment!

Bron: http://www.mtb-schoorl.nl

De bosbranden rondom Bergen/ Schoorl:

[youtube id=”KoF4zcytL6s”]

 van