Hoe kiest u uw F-One stabilisator?

De F-One stabilisator is vooral belangrijk in uw foil-opstelling omdat deze ongetwijfeld het gedrag van de hele foil beïnvloedt. Gewoon veranderen terwijl je dezelfde voorvleugel behoudt, kan je rit een boost geven en totaal andere sensaties en prestaties teweegbrengen, alsof je op een andere setup rijdt.

Daarom hebben we ons hele assortiment draagvleugelboten zo gebouwd dat elke steek en elke voorvleugel een uitgebalanceerd gedrag hebben en dat je met de best mogelijke combinatie kunt rijden. 

Hier heeft u een gids om u te helpen bij het kiezen van uw F-ONE- stabilisator. Net als bij het kiezen van uw voorvleugel, zal uw beslissing variëren afhankelijk van uw vaardigheidsniveau, uw gewicht, de omstandigheden en het door u gekozen programma.

F-One Stabilisator beoordelingen

Over het algemeen hangt het kiezen van de juiste steek echt af van wat u wilt doen. We bieden momenteel verschillende steken aan, geschikt voor vele foiling disciplines, programma’s, vaardigheidsniveaus en omstandigheden.

Over het algemeen zullen steken met een groter oppervlak zorgen voor meer stabiliteit en toegankelijkheid. De kleinere produceren minder geïnduceerde weerstand en zijn efficiënter, wat leidt tot meer snelheid, glijden en wendbaarheid voor bochten.

Wingfoil & Surffoil – F-One stabilisator

Voor wing foiling en surf foiling omvat ons assortiment verschillende stabilisatoren, variërend van 300cm² tot 195cm² in oppervlakte, en drie verschillende constructies.

Beginners zullen de  C275- en R275- of IC6 300- stabilisatoren willen bekijken.
De C250 – steken zijn geschikt voor gemiddelde rijders, terwijl de C200 , C195 en DW210 ideaal zijn voor meer geavanceerde foilers.

F-One stabilisator

C275 SURF & R275 SURF -F-One stabilisator

De C275 SURF in pre-preg carbon en de R275 SURF gebouwd met de RTM-technologie , zijn ook toegankelijk en extreem stabiel. Ze bieden geweldige planeerstarts, zorgen ervoor dat je zelfs bij lage snelheid blijft vliegen en laten je de volledige controle behouden terwijl je leert foilen of vleugelfoilen.

F-One stabilisator

IC6 300 – F-One stabilisator

DeIC6 300stabilisator is uitgerust met royale winglets, waardoor hij zeer toegankelijk is en enorme stabiliteit en controle biedt bij zowel gier als pitch.

F-One stabilisator

C250 SURF HM & C250 FENCE HM – F-One stabilisator

De C250 SURF HM en de C250 OMHEINING HM zijn ongelooflijk veelzijdig. Hiermee kun je wat meer snelheid winnen en gemakkelijk golven verbinden. De laatste is uitgerust met hekken op de vleugeltips, wat de manoeuvreerbaarheid en stabiliteit verhoogt, zowel tegen de wind in als tijdens het gieren.

F-One stabilisator

DW 210 HM – F-One stabilisator

Ons DW 210 HM werd gebouwd voor de wind . De hoge aspectverhouding van 8,8 biedt ongelooflijk glijden bij hoge snelheden, efficiënt pompen en helpt je om eindeloos over de hobbels te blijven vliegen.

F-One stabilisator

C200 CARVING & C195 SURF – F-One stabilisator

De nieuwe C200 CARVING is ontworpen voor carven met hoge snelheid op  alle golven en verhoogt de manoeuvreerbaarheid van het hele vliegtuig. De beeldverhouding van 6,8 en het dunne profiel zorgen voor een aanzienlijk snelheids- en glijpotentieel voor elk van uw sessies.

Onze nieuwe C195 SURF stab heeft een AR van 5,8 en een dikker profiel, wat de perfecte hoeveelheid snelheidsregeling biedt en scherpe bochten in de zak mogelijk maakt. Met een indrukwekkende wendbaarheid en een pittig gevoel, is deze steek geweldig voor kleine of korte golven.

Beide hebben anhedrale vleugelvormen die het hele vliegtuig helpen onder water te blijven en het doorbreken uit te stellen om geen golven te missen. In combinatie met de hekken op de vleugeltips zorgen ze voor uitstekende controle en wendbaarheid.

Stabilisatoren bereik & programma’s – F-One stabilisator

F-One stabilisator

Recensies & steken

De meeste van onze stabilisatoren werken met een paar voorvleugels. Hier zijn onze aanbevelingen om de best mogelijke combinatie te krijgen voor al je foiling-sessies

F-One stabilisator

Kitefoils

Wij bieden twee stabilisatoren voor kite foilen.

F-One stabilisator

IC6 300 – F-One stabilisator

DeIC6 300stab is ook geweldig voor beginners in kite-foil.
De royale winglets maken hem zeer toegankelijk en bieden enorme stabiliteit en controle in zowel gier als pitch.

F-One stabilisator

C220 SURF – F-One stabilisator

De  C220 SURF is gewijd aan onze MIRAGE -voorvleugel. Gemakkelijk te draaien en van rail naar rail te rollen, het is een perfecte pasvorm voor alle liefhebbers van carving die zullen genieten van zijn wendbaarheid. Het zorgt voor een wrijvingsvrij gevoel tijdens het rijden en zorgt voor mooie acceleraties. Constante balans (voor/achter) wordt bij alle snelheden gehandhaafd, wat altijd meer controle betekent.

Hoe kiest u uw F-ONE steek?  31
F-One stabilisator

constructies

We bieden drie soorten constructies op onze stabilisatoren:  Carbon  ( pre-preg  en  High Modulus ),  RTM en  Injected Carbon .

Al onze koolstofstabilisatoren zijn gemaakt van  pre-preg , wat ze ongelooflijk sterk en stijf maakt.

Hoe kiest u uw F-ONE steek?  43
F-One stabilisator

Sommige van onze steken, zoals de DW210 of de C250s , hebben een extra lay-up van  High Modulus Carbon -vezel die leidt tot nog meer stijfheid in zowel buigen als torsie, terwijl er voldoende comfort blijft voor elke vorm van oefening.

Hoe kiest u uw F-ONE steek?  44F-One stabilisator

De Resin Transfer Molding ( RTM ) technologie maakt gebruik van een gesloten mal om nauwkeurige composietonderdelen te produceren. De hars wordt in de mal gespoten nadat deze is gesloten, waarbij de droge vezel vooraf is geplaatst. Dat proces zorgt voor een grote vormnauwkeurigheid. Het is ook een sneller productieproces waarbij meer betaalbare grondstoffen worden gebruikt, wat leidt tot een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De steken zijn sterk en responsief en geven een scherp gevoel op het water.

HoeF-One stabilisator kiest u uw F-ONE steek?  45

De  IC6 300 is gebouwd met de  Injected Carbon Technology , bestaande uit een geïnjecteerd polymeer versterkt met koolstofvezels. Het is een nog sneller productieproces waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede grondstoffen, wat leidt tot een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Dit maakt de steek resistent en duurzaam .

F-One stabilisatorHoe kiest u uw F-ONE steek?  46
Wingfoil-sessies - Wat reden ze?  2

Al met al is het upgraden van je steek eerst de beste manier om prestaties, snelheid, glijden, draaicirkel of stabiliteit te krijgen, afhankelijk van de omstandigheden of het gekozen programma.
Het is duidelijk dat de keuze van de steek in overeenstemming moet blijven met het niveau en de intenties van de rijder, omdat niet alle vleugels zullen passen bij alle voorvleugels.


Voor meer Wingfoil nieuws, wingsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wingfoil magazine #1 en volg ons op Facebook en Instagram! Wil meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van