31-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws

Hoek tot Helder opent windraam voor kitesurfmarathon van het jaar (corona edition)

Hightech-app, QR-stempelkaart en tracking system zorgen voor volledig contactloos kite-event.

Morgen opent het windraam van de vierde editie van de kitesurfmarathon Hoek tot Helder. “Het is nu wachten op een dag met de juiste weersomstandigheden om het evenement door te laten gaan”, zegt Martijn van Dijk, organisator van het event. Dit jaar kiten zo’n 400 fanatiekelingen over 130 kilometer ruwe Noordzee van Hoek van Holland naar Den Helder voor de Hartstichting. Onder hen bekendheden als Beau van Erven Dorens, Kevin Langeree, Lasse Walker en Mark Tuitert. De organisatie heeft, samen met Dockbite, een hightech-app ontwikkeld waardoor de kiters contactloos deelnemen aan de race. Met een trackingsysteem worden ze gevolgd en via een QR-code kunnen ze hun stempels verdienen. Supporters hebben inmiddels al 443 duizend euro gedoneerd voor het goede doel.

Tijdens de tocht doen de kiters de stranden van Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en ten slotte Den Helder aan. “Bij veel gemeenten komen we niet aan land, maar toch is het nog even spannend of alle gemeenten op het laatste moment akkoord gaan met het evenement, gezien de coronasituatie”, aldus Martijn. De organisatie weet door de sterke afhankelijkheid van het weer en het akkoord van de gemeenten, pas 48 uur van tevoren of en wanneer het evenement daadwerkelijk een ‘go’ krijgt.

Titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen

“Het zou echt enorm balen zijn als de tocht niet door kan gaan dit jaar”, zegt Hugo de Koning, eigenaar van hoofdsponsor YoungCapital. “Mede door corona hebben de meeste van ons dit jaar meer kunnen trainen dan normaal. Het zou onwijs tof zijn als we dit jaar mogen knallen voor het goede doel.” De titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de deelnemers. De kiters hebben hiervoor maanden getraind. Beau van Erven Dorens heeft zich de afgelopen maanden in het zweet gewerkt voor de kitesurfmarathon. Vorig jaar deed hij al mee, maar wist hij maar tot Katwijk te komen. Beau: “Ik verheug mij er enorm op om dit jaar te finishen in Den Helder. Het zou een overwinning zijn voor mijzelf, maar natuurlijk is de bijdrage aan de Hartstichting voor mij even belangrijk.” Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl

Over Hoek tot Helder

Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd. De kitesurfmarathon wordt georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Zonder een goed functionerend hart is het onmogelijk om je grote passie uit te voeren. De Hartstichting financiert baanbrekend en innovatief, wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Daarnaast richt de Hartstichting zich ook op voorlichting en preventie. Een gezonde levensstijl zoals meer bewegen, gezonder eten en minder stress zijn belangrijk in het voorkomen van hart- en vaatziekten. 


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van