03-05-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Hoek tot Helder

They’re back! Kitemarathon Hoek tot Helder prolongeert na het grote succes in 2016! Ook in 2017 kun je een hele dag langs de Noordzeestranden kitesurfen voor de Hartstichting. Met elkaar varen we geld bij elkaar voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Start inschrijving mei 2017

De inschrijving start op 1 mei om 12.00. Het aantal startbewijzen is dit jaar opgeschroefd naar 100 stuks. Bij de eerste editie waren we binnen een paar dagen uitverkocht! Wacht dus niet te lang met aanmelden via deze website! Wil jij een mail ontvangen als de inschrijving start? Geef het door aan hoektothelder@gmail.com. Hoek tot helder gaat plaats vinden zodra de wind het toe laat in één van de weekenden tussen: 19 augustus en 22 oktober. Mocht er geen weekend langskomen met voldoende wind, dan verschuift het windraam naar mei en juni 2018.

Prachtig resultaat in 2016

Afgelopen september gingen 60 goedgetrainde kitesurfers de strijd aan met de elementen. Zij trotseerden 130 km gure en klotsende Noordzee voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zij voeren langs Neerlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en finish Den Helder. Kitesurfers en 1600 donateurs hebben voor de eerste editie van Hoek tot Helder ruim 47.000 euro opgehaald! Een fantastisch resultaat waar we dit jaar natuurlijk overheen willen! Een overzicht en foto’s van de tocht in 2016 vind je op onze Facebook pagina.

Ga voor meer informatie naar hoektothelder.nl

 van