27-09-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Kitesurfspot Hoekipa Dijk is geopend!

Lelystad en daarmee Flevoland en Nederland zijn een prachtig kitesurfgebied rijker. Op het Markermeer ten westen van de Houtribsluizen te Lelystad is een bepaald gebied toegewezen als kitesurfgebied. Het kitesurfgebied is bereikbaar vanaf de meest westelijk gelegen strekdam, ook wel Hoekipa Dijk genaamd, waaraan in 2019 het geplande watersportstrand zal worden aangelegd.

Kitesurfen is een steeds populairder wordende watersport, maar is onderhevig aan meer regelgeving dan elke andere vorm van kleine watersport. Kitesurfen is op deze locatie alleen toegestaan met een Natuurbeschermingswetvergunning en een ontheffing op het Binnenvaart Politie Reglement (BPR). Stichting Hoekipa Dijk heeft met het verkrijgen van deze vergunning en ontheffing en het invullen van de verbonden voorwaarden een belangrijke volgende stap gezet in de ontwikkeling tot een volwaardige watersportlocatie aan het Markermeer in Lelystad.

Om deze stap bekend te maken en te vieren zal op zaterdag 30 september het kitesurfgebied officieel geopend worden door Gedeputeerde Rijsberman van de provincie Flevoland. Tevens zal op hetzelfde moment de eerste kitesurfwedstrijd van start gaan met kitefoilers, die nieuwste trend binnen de watersport. Tevens zal Stichting Hoekipa Dijk middels een presentatie laten zien, hoe de ontwikkeling van de locatie er in de komende jaren uit zal zien. Ook wordt het moment aangegrepen om een grote groep kitesurfers te wijzen op de gevaren en beperkingen van de huidige situatie, die pas zullen verbeteren zodra het strand is aangelegd.


Meer informatie over de kitespot is te vinden op de site van Hoekipa Dijk.

 van