03-11-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Holterberg Classic 2017

Zondag 26 november 2017 wordt vast weer een enerverende dag. De stichting Holterberg Classic organiseert, in samenwerking met de Rotaryclub Hellendoorn-Nijverdal e.o., op deze zondag voor de zeventiende keer deze fantastische ATB-tocht over de Holterberg. Wegens succes gaan we opnieuw de TRAIL (15 km) ook weer organiseren. De doelstelling is om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar sporten we voor HUMANITAS Hellendoorn-Nijverdal. Start vanaf camping Noetselerberg, over een volledig onverhard parcours met smalle, kronkelige paden en wat klimwerk onderweg. Tussendoor is er altijd een gezellige drink- en eetpauze om even op adem te komen. En na afloop is er een lekker soepje.

‘t Goede doel: Humanitas Vakantieweken Hellendoorn-Nijverdal e.o.

Humanitas realiseert de inhoud en de professionele organisatie en de stichting vang je droom faciliteert de vakantie voor de Twentse jeugd van 8 tot 14 jaar die bekend zijn bij Humanitas.

Humanitas is een organisatie die een bijdrage wil leveren aan een sterke en humane samenleving door een betrokken en proactieve organisatie te zijn. Ze geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen ze diegene, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Ze werken met getrainde vrijwilligers, begeleid door beroepskrachten. Zij kijken bij aanmelding of de ondersteuningsvraag past bij een vrijwilliger. Waar de vraag past, wordt een match gemaakt; de deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die geschikt is voor de gevraagde ondersteuning. De beroepskracht begeleidt de vrijwilligers, volgt het proces en heeft waar nodig contact met collega’s uit de professionele hulpverlening. Hoe verschillend hun projecten ook zijn, ze voeren ze allemaal uit op basis van de volgende waarden: ‘behoud van regie over eigen leven’, ‘gelijkwaardigheid’, ‘verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander’ en ‘betrokkenheid en vraaggericht werken’.

Organisatie

De tochten worden gereden en gelopen over een schitterend parcours dat prima is bewegwijzerd en voorzien van materiaal- en EHBO-posten. Verder wordt er voor een goede begeleiding en verzorging gezorgd en is er een sfeervolle start- en aankomstplaats. De tocht zal grotendeels worden gereden en gelopen over een bestaand parcours op de Sallandse Heuvelrug, mede dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

 ATB-ers

De ATB route van de Holterbergclassic 2017 zal evenals vorig jaar drie afstanden kennen: 30 km | 55 km | 75 km.

 De individuele rijders

De individuele rijders starten vanaf camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie wordt gratis door camping Noetselerberg beschikbaar gesteld en heeft voldoende kleed- en doucheruimte voor alle deelnemers.

Men kan starten tussen 9.00 en 11.00 uur voor de 30 en 55 km-tocht; de start voor de 75 km is tussen 9.00 en 10.00 uur. Voor de langste afstanden is een behoorlijke conditie en ervaring vereist. Het dragen van een helm is verplicht. Het inschrijfgeld voor de individuele deelnemers bedraagt € 10,- te betalen aan de start of via voor-inschrijving op de site. Dit is inclusief verzekering en consumpties. De rest van de opbrengst komt geheel ten goede aan het uitgekozen goede doel.

 Hardlopers

De Trail route zal gaan over 15 km dwars door het Nationaal Park met prachtige heidevelden! Ook de hardlopers starten vanaf camping Noetselerberg. De start is om 11.00 uur! Voor de hardlopers is het inschrijfgeld ook € 10,-. Betalen aan de start of vooraf bij inschrijving op de site.

 Combinatie ATB en TRAIL

Wil je eerst fietsen en daarna hardlopen? Dat kan! Je start dan om 9.00 uur op de fiets en dan heb je nog tijd genoeg om je om te kleden en te verschijnen aan de start van de TRAIL om 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor deze combi bedraagt € 15,- 

Bedrijventeams

Naast de individuele rijders doen er ook weer bedrijventeams mee van maximaal acht deelnemers.
Uiteraard krijgen de teams voor en na de tocht een behandeling zoals VIPS die mogen verwachten. Voor bedrijven is dit een uitgelezen mogelijkheid om relaties, gewaardeerde medewerkers, vrienden of kennissen eens op een niet alledaagse manier uit te nodigen.

Alle verder informatie is te vinden op: www.holterbergclassic.nl

 

 van