07-06-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Hoofdsponsor SPECIALIZED Gravel Series Limburg

De komende drie jaar heeft Specialized zich als hoofdsponsor en naamgever van de Gravel Series Limburg gecommitteerd. Vanaf heden gaat het unieke Gravel event door het leven als de ‘SPECIALIZED’ Gravel Series Limburg. Vanaf het begin van het evenement in 2018 is Specialized verbonden aan de Gravel Series en de Kids MTB race. Specialized vormde hierin een partner die meedacht en meegroeide met het evenement in Zuid-Limburg. Vier jaar later krijgt dit partnerschap een nieuwe impuls door het hoofdsponsorschap en de naamsverandering voor de komende drie jaar naar: SPECIALIZED Gravel Series Limburg.

SPECIALIZED Gravel Series Limburg.
SPECIALIZED Gravel Series Limburg.


“Wij zijn bijzonder verheugd dat Specialized na al die jaren trouwe support deze stap met ons heeft gezet. Daarin laten ze zien, vertrouwen te hebben in onze organisatie, vrijwilligers en event. Met deze steun van Specialized kunnen we het event de komende jaren naar nog een hoger plan trekken en daar hebben wij ongelooflijk veel zin in”, zo vertellen organisatoren Lars Toma en George Deswijzen. Robert de Jong van Specialized onderstreept dit enthousiasme. “Voor ons zijn de Specialized Gravel Series Limburg” het gravel evenement waarmee wij ons merk en onze gravelbikes in Nederland de komende jaren verder willen profileren. De organisatie begrijpt wat wij als merk zoeken. De gave en uitdagende routes in Zuid-Limburg én de zorg en aandacht van de organisatie achter de Gravel Series Limburg maken dit beeld verder compleet.”

Wielerweekend

Op zaterdag 10 en zondag 11 september staat het dorpje Banholt in de Citta Slow gemeente Eijsden-Margraten in het teken van de Specialized Gravel Series Limburg (gravel toertocht), de NL Gravel Series (KNWU Race) en Kids MTB race. De toertocht kent dit jaar drie afstanden die tot de verbeelding spreken. De Liberation ride (65 kilometer route met 954 hoogtemeters), de ‘Specialized’ crossborder ride (125 kilometer route met 165 hoogtemeters) en dé uitdaging van dit jaar, de ‘Grenspaal12’ Ultimate ride (200 kilometer route met 2700 hoogtemeters).

SPECIALIZED Gravel Series Limburg.
SPECIALIZED Gravel Series Limburg finish.

NL Gravel Series

Naast de toertocht vindt dit jaar voor de eerste keer een KNWU Gravel race in Banholt plaats. Deze wedstrijd voor mannen en vrouwen wordt in het kader van de NL Gravel Series verreden in aanloop naar het NK in Epe. Er kan gereden worden op dag licentie. De organisatie in Banholt is de kandidaat om het NK in 2023 naar Zuid-Limburg te halen.

Kids MTB Race

Op zondag 11 september is het ruimbaan voor 200 kinderen (3 en 12 jaar) om hun beste beentje op een gaaf mountainbike parcours af te leggen. Deze gratis activiteit levert altijd mooie plaatjes en lachende gezichten op bij ‘de toekomst’ van de Nederlandse mountainbike wereld. De bekers, medailles, vers fruit van lokale telers en goodybags liggen op zondag 11 september gereed voor alle deelnemers.


Zie www.gravel-limburg.nl voor meer informatie over de Specialized Gravel Series Limburg en de Kids MTB race.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van