13-04-2018 - Kitesurfen, Nieuws, Tips & Tricks

How to blind judge

De blind judge is net een niveau lastiger en technischer dan de raily to blind. Eigenlijk is het enige verschil dat je de bar al in de lucht moet overpasen in tegenstelling tot bij een raily to blind (waarbij je de bar doorgeeft na je landing). Hierom is het van belang dat je eerst de raily to blind goed onder controle hebt, en je vooral ook comfortabel voelt met de rotatie.

Tekst: Bas Koole // Rijder: Lasse Walker

STAP 1 DE AFZET

Het eerste waar je op moet letten bij het inzetten van de trick is dat je net iets hoger moet gaan dan bij een raily to blind. Dat is omdat je de bar in de lucht door moet geven. Daarom moet je met de afzet net wat harder gaan dan je gewend bent! Probeer je kite stil te houden op 45 graden, houd je bar in het midden vast om stuurbewegingen tijdens de trick te verminderen en zorg dat je een goede pop hebt. Een goede trick, begint bij een goede afzet!

afzet blind judge

STAP 2 DE RAILY

Eenmaal in de lucht is er eigenlijk niets anders dan bij de raily to blind, maar als het goed is zit je iets hoger en heb je goed in gedachten dat je de rotatie to blind straks iets agressiever moet inzetten.

how te blind judge - de raily

STAP 3 DE HANDLEPASS

Tijdens het uitvoeren van de raily komt er een moment dat je je hoogste punt hebt bereikt en richting de landing gaat. Vanaf dat moment moet je de backside rotatie inzetten. Probeer de bar, net als bij de raily to blind naar je voorste heup te trekken met je voorste arm. Draai met je hoofd naar je achterste oksel, alsof je er onderdoor wilt kijken. Als je voelt dat je bar achter je rug is, is het tijd om de bar over te pakken. Let er ook goed op dat het een vloeiende beweging moet zijn vanaf het punt dat je de rotatie inzet tot het punt waar je de bar achter je rug overgeeft.

How 2 to blind judge - handlepassHow 2 to blind judge - handlepass 2STAP 4 DE LANDING

Als je in de lucht eenmaal de bar hebt overgegeven, kan de landing al snel komen. Laat je daarom niet uit balans trekken doordat je dat bar met één hand vast hebt, maar trek de bar naar je heup toe. Zo houd je de spanning op je lijnen en zit je in een stabiele positie om je landing in de goede richting op te vangen.

How 2 to blind judge - de landing

how to blind judge - landing 22


Dit artikel over blind judge is afkomstig uit Access #2 van 2017. Dit nummer kunt u hier bestellen. Wil je niks meer missen op het gebied van Kitesurfen, word dan abonnee!  Voor de laatste updates volg je ons op Facebook en Instagram!

 

 

 van