24-07-2012 - Surfen, Nieuws

HSA: OP DE NEUS

Ergens in Augustus zal de eerste editie van hét longboard event “OP DE NEUS” plaats vinden!

Ben jij erbij?

Longboards werken erg goed in onze vaak kleinere Noordzee golven. Als je om je heen kijkt, waar dan ook langs de kust, zijn de longboarders altijd goed vertegenwoordigd. Toch merken we dat longboarden nooit echt in de spotlight staat tijdens Nederlandse wedstrijden. De longboarders surfen tijdens de wedstrijden vaak niet op het beste moment van de dag en dat gaat ten koste van de actie tijdens de heats.

Veel goede longboarders zijn niet meer actief in het wedstrijd circuit. Met deze feiten in acht genomen hebben we, vanuit de HSA in overleg met wat longboard liefhebbers, een evenement georganiseerd enkel en alleen, voor en door longboarders!

Het initiatief om een aparte longboard wedstrijd te houden, naast de al lopende surftour, is om juist de toppers weer eens met zijn allen bij elkaar te zien. Iedereen die zich daar aan zou willen meten krijgt de kans om te kunnen leren ván, of te surfen mét longboarders van het eerste uur.

We nodigen met groot enthousiasme iedereen (als je een beetje op de neus kan rijden) uit om deel te nemen aan het unieke ‘OP DE NEUS’ longboard event.

De hele maand augustus houden we de vooruitzichten voor de weekenden in de gaten. We wachten tot het eerste goede longboard golfje binnen rolt in de omgeving van Scheveningen. Als we goede peelertjes verwachten in combinatie met een zonnetje ,maken we de call op woensdag d.m.v. een email en een bericht op de website van de HSA.

Tijdens de wedstrijd wordt er gestreden (mannen en vrouwen gemixt) om de titel “Neerlands beste Noserider ”. Het wedstrijd concept wijkt totaal af van de normale surfwedstrijden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen er 2 á 3 heats worden gesurft van 45 min. Tijdens de heats wordt er alleen gejureerd wie het langst en het mooist de neus berijdt. Vanzelfsprekend zullen er een aantal surfers doorgaan naar de finale!

De jury zal gevormd worden door een aantal surfers die op dat moment geen heat surfen. Zo wordt het dus een hele interactieve wedstrijd, waarbij alle surfers betrokken worden bij het verloop. Het wachten voor, of na je heat, is op deze manier dus kort en actief. Je bent de gehele wedstrijd bezig met één van de taken; Je heat surfen, jureren, toeschouwen óf zelf surfen naast het wedstrijdgebied.

Tijdens de wedstrijd verzorgd Mr. Chocola een bakkie en een broodje en na afloop eten we gezamenlijk op het FAST surfdorp een lekker hapje met een paar pinten. Na het eten wordt de winnaar bekend gemaakt, met de daarbij horende trofee shaped by de boys van Ding Doctor. Daarna is het tijd voor wat sounds tijdens een jam sessie bij zonsondergang.

Inschrijf geld: 20,- inclusief limited Rhythm “OP DE NEUS” T-shirt, bakkie + broodje in de middag en een lekker bord eten en biertjes in de avond.

Schrijf je in via inschrijven@hsa.nl

 van