31-05-2011 - Surfen, Nieuws

HSA Surfcoaching voor gevorderde meiden

Op zaterdag 11 juni en zaterdag 18 juni organiseert de HSA een surfdag speciaal voor die Nederlandse surfchicks die hun take off en down the line onder de knie hebben. Toppers als Nienke Duinmeijer, Jose Meijboom en Suzanne Vermeer geven er workshops. ’s Middags worden de meiden gecoached om in een onderlinge Girls Just Wanna Have Fun surfwedstrijd het plezier van het wedstrijdsurfen te ervaren.

’s Ochtends gaan de meiden in kleine groepjes met elkaar het water in, Nienke Duinmeijer, José Meijboom (Nederlands Kampioen shortboarden 2008) en Suzanne Vermeer (drievoudig Nederlands Kampioen longboarden) geven hen les.

Na deze intensieve watersessie maken we de spieren weer los met yoga o.l.v. een professionele docente en staat er een lekkere lunch op het programma.

De dag eindigt met de onderlinge Girls Just Wanna Have Fun surfwedstrijd. In deze wedstrijd – de naam zegt het al – gaat het om het plezier en het leren van elkaar. Je krijgt een uitgebreide instructie over wedstrijdsurfen (waar moet je als wedstrijdsurfer op letten en waar let de jury op) en tips om plezier te beleven aan het surfen van een wedstrijd (hoe hou ik mijn zenuwen in bedwang). Het is een mooie gelegenheid om de tips van de ochtend in de praktijk  te brengen want de surfdocenten van vormen nu de jury. Iedereen surft minimaal twee heats en er zijn leuke prijzen te winnen, en niet alleen voor de winnaar!

Surfchicks NL vindt plaats op de de rustige stranden van Parnassia/Bloemendaal en Monster/Molenslag. De lokatie wordt eventueel aangepast als de condities daarom vragen.

Als er geen golven zijn, wordt er gezorgd voor een actief alternatief programma met zowel workshops op het strand als in het water. Bij slecht weer is er een binnenlokatie beschikbaar.

Waar & wanneer
Zaterdag 11 juni – Langevelderslag/Noordwijk en Zaterdag 18 juni – Monsterslag/Monster
Aanvang 8:30 uur tot ca. 18:00 uur

Deelname kosten €20,- inclusief lunch

Geen vervoer? Laat het ons weten, dan kijken we wie met wie kan meerijden.

Surfchicks NL is een initiatief van Suzanne Vermeer en Simone Knaapen – vrijwilligers bij de HSA – Holland Surfing Association.

Inschrijven  en meer info
Criteria voor deelname
–        take off en down the line is geen probleem voor je
–        je hebt je eigen surfboard en wetsuit
–        je hebt nooit een podiumplek behaald bij het NK
–        je bent lid van de HSA (of wordt dat ter plekke)

HSA moeten kosten maken om de dag te organiseren en daarom moeten zij weten of ze écht op je kunnen rekenen.

De inschrijving is pas definitief wanneer het volledige bedrag (20 euro) is overgemaakt op rekeningnummer 3127361 t.n.v. HSA, Den Haag o.v.v. Surfchicks NL + de datum waarop je mee wilt doen en je eigen naam.

 van