30-09-2013 - Kitesurfen, Nieuws

HTC Atlantic Challenge

Afgelopen week is de HTC Atlantic Challenge aangekondigd door de stichting Enable Passion. In deze challenge steken zes kitesurfers de Atlantische Oceaan over. De groep zal tussen 20 en 25 november vertrekken uit de haven van Fuerteventura om vervolgens af te reizen richting het Caribisch gebied. Binnen drie weken tijd zal ongeveer 6000 km afgelegd worden, tijdens de reis wisselen de kitesurfers elkaar om de twee uur af en zullen zij de gehele tocht non-stop kiteboarden. De kitesurfers worden tijdens deze trip begeleid door een catamaran met professionele bemanning.
[youtube id=”N5fUlZ3NFWk”]
De deelnemers aan de HTC Atlantic Kite Challenge zijn: initiatiefnemer Filippo van Hellenberg Hubar (NL), Max Blom (NL), Camilla Ringvold (NO), Bruno Sroka (FR) en Mark Abma (CA). Het team is nog op zoek naar de zesde en laatste kitesurfer. Middels de “6th Rider Contest” wil het team één gelukkige kitesurfer de mogelijkheid geven mee te gaan op dit geweldige avontuur. Iedereen kan zich tot zondag 6 oktober inschrijven via de site van Enable Passion om kans te maken op deze laatste felbegeerde plek.

Oprichter Filippo Hubar: “Het idee voor de HTC Atlantic Kite Challenge is ontstaan vanuit mijn passie voor kitesurfen en ondernemen, de combinatie van beiden kwam tijdens een ingeving. Ik wilde onderzoeken of iets dat in eerste instantie onmogelijk lijkt, met de juiste motivatie en toewijding toch mogelijk gemaakt kan worden. Langzamerhand werd het idee steeds concreter en vormde zich een team van gedreven mensen.”

De HTC Atlantic Kite challenge wordt georganiseerd vanuit de stichting Enable Passion. Deze stichting, zonder winstoogmerk, stelt zich ten doel mensen te inspireren hun passies te realiseren, door het organiseren en uitvoeren van buitengewone en grensverleggende projecten. Met de sponsoring van HTC is Enable Passion in staat om de optimale omstandigheden voor de gehele crew te garanderen. Kijk voor meer informatie op de site of bekijk even de video.

 van