02-09-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Hydrapak Shape-Shift 2L 2020 Review

Waar kijken we naar? 

De Hydrapak Shape-Shift 2L is een drinkzak die van vorm kan veranderen. 

Waarom is dit tof? 

Oké, het veranderen van vorm is iets minder spannend dan het klinkt. Waar de meeste waterzakken vrij volumineus zijn, is de Hydrapak Shape-Shift 2L dankzij een tussenschot in de zak een heel stuk platter. Dit zorgt voor een beter draagcomfort en betere verdeling van het water in de zak. Dit tussenschot is net als een ziplock zakje los of vast te koppelen. Wanneer het vast zit, is de inhoud 1,5 liter met een platter profiel, haal je het tussenschot los, dan wordt het geheel wat bulkier, maar heb je de volledige twee liter inhoud. 

Wat vonden wij van de Hydrapak Shape-Shift 2L? 

Waterzakken blinken uit door eigenlijk niet op te vallen en gewoon goed te presteren. En dat doet de Hydrapak Shape-Shift 2L. De zak zelf is stevig en makkelijk te openen en te sluiten. Ook de slang koppel je eenvoudig aan en af. Handig, wanneer je de slang afkoppelt, sluit de zak zich automatisch. Zo kun je de slang gewoon in je tas laten en alleen de zak vullen.  

Het drinktuitje sluit zichzelf af na een slok, maar is tevens met een draaiknop helemaal af te sluiten. De zak is tijdens het schoonmaken binnenstebuiten te trekken. Het Shape-Shift systeem zorgt ervoor dat de zak dichter tegen je rug zit en minder schommelt. Het systeem loshalen is alleen handig als je die extra halve liter water mee wilt nemen, in dat geval zouden wij adviseren de grotere maat van drie liter te nemen, waarmee je in platte versie op 2,5 liter uitkomt. 

Voor wie is het? 

De Hydrapak Shape-Shift 2L is voor mountainbikers zonder bidon en iedereen die zo min mogelijk last wil hebben van een flinke hoeveelheid drinkwater onderweg. 

Prijs:€ 33,95 (2 liter) 
hydrapak.com 


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van